Корисний десерт з авокадо за рецептом Володимира Ярославського

31 березня 2021, 21:03
Читать новость на русском

Хочете здивувати рідних ресторанним десертом приготованим власноруч? Володимир Ярославський підготував саме для вас цей рецепт десерту з авокадо, який, між іншим, і ззовні схожий на нього як дві каплі води.

Оригінальний десерт з авокадо від шеф-кухаря Володимира Ярославського ззовні теж у формі цього корисного продукту.

Читайте також Ягідне тістечко без випікання: рецепт корисного перекусу від тренера

Десерт чудово підійде для пісного меню, також у ньому не має борошна та цукру. Приготуйте смачний десерт для родини та здивуйте їх неперевершеним смаком і оригінальним виглядом страви.

Рецепт десерту з авокадо

Інгредієнти:
– 100 г кеш'ю замочених;
– 40 г фініки без кісточки;
– 35 г кокосового масла;
– 40 г води;
– 15 г шоколаду.
  1. Спочатку потрібно підготувати кісточку для десерту. Змішуємо всі інгредієнти, окрім шоколаду в блендері та перебиваємо в однорідну масу, потім додаємо ще трохи розтопленого шоколаду і ставимо в холодильник застигнути на 3-4 години.
  2. Дістаємо загуслу суміш і формуємо кульки, розміром з невелику кісточку авокадо.

Особисто я далі ставлю кульки крему ще в морозилку на 2 – 4 години та покриваю тонким шаром шоколаду – як цукерки Трюфель, просто руками! Виходять дуже смачні цукерки, – додав Володимир Ярославський.

Для мусу з авокадо нам потрібно:

Інгредієнти:
– 1 авокадо;
– 12 г лимонного соку;
– 20 г сиропу топінамбура;
– 35 г кокосового масла.
  1. Розрізаємо авокадо навпіл, акуратно виймаємо кісточку, щоб не пошкодити шкірку.
  2. М'якуш виймаємо ложкою, кладемо в блендер і змішуємо з кокосовим маслом, лимонним соком і сиропом топінамбура, пробиваємо до однорідного стану.
  3. Половинки шкурок добре протираємо серветкою в середині, і покриваємо пензликом розтопленим шоколадом – тоненьким шаром.
  4. Ставимо в холодильник охолонути на 20 хвилин і ще раз покриваємо тонким шаром, ставимо ще раз охолонути на 10 хвилин.
  5. Наповнюємо половинки мусом з авокадо, ставимо в середину кісточку.
  6. Потім тільки вже акуратно відокремлюємо шкірку від шоколаду і подаємо до столу. Смачного!

Поради від Володимира Ярославського

  • Мус рекомендую не зберігати, а відразу використовувати – з одного авокадо якраз виходить 2 половинки.
  • Сироп топінамбуру можна замінити на будь-який інший.
  • Сорт авокадо в мене haas – він найсмачніший для мене з доступних.
  • Шоколад брав на лактулозі.