Оригінальний десерт з авокадо від шеф-кухаря Володимира Ярославського ззовні теж у формі цього корисного продукту.

Читайте також Ягідне тістечко без випікання: рецепт корисного перекусу від тренера

Десерт чудово підійде для пісного меню, також у ньому не має борошна та цукру. Приготуйте смачний десерт для родини та здивуйте їх неперевершеним смаком і оригінальним виглядом страви.

Рецепт десерту з авокадо

  1. Спочатку потрібно підготувати кісточку для десерту. Змішуємо всі інгредієнти, окрім шоколаду в блендері та перебиваємо в однорідну масу, потім додаємо ще трохи розтопленого шоколаду і ставимо в холодильник застигнути на 3-4 години.
  2. Дістаємо загуслу суміш і формуємо кульки, розміром з невелику кісточку авокадо.

Особисто я далі ставлю кульки крему ще в морозилку на 2 – 4 години та покриваю тонким шаром шоколаду – як цукерки Трюфель, просто руками! Виходять дуже смачні цукерки, – додав Володимир Ярославський.

Для мусу з авокадо нам потрібно:

  1. Розрізаємо авокадо навпіл, акуратно виймаємо кісточку, щоб не пошкодити шкірку.
  2. М'якуш виймаємо ложкою, кладемо в блендер і змішуємо з кокосовим маслом, лимонним соком і сиропом топінамбура, пробиваємо до однорідного стану.
  3. Половинки шкурок добре протираємо серветкою в середині, і покриваємо пензликом розтопленим шоколадом – тоненьким шаром.
  4. Ставимо в холодильник охолонути на 20 хвилин і ще раз покриваємо тонким шаром, ставимо ще раз охолонути на 10 хвилин.
  5. Наповнюємо половинки мусом з авокадо, ставимо в середину кісточку.
  6. Потім тільки вже акуратно відокремлюємо шкірку від шоколаду і подаємо до столу. Смачного!

Поради від Володимира Ярославського

  • Мус рекомендую не зберігати, а відразу використовувати – з одного авокадо якраз виходить 2 половинки.
  • Сироп топінамбуру можна замінити на будь-який інший.
  • Сорт авокадо в мене haas – він найсмачніший для мене з доступних.
  • Шоколад брав на лактулозі.