Оригінальний десерт з авокадо від шеф-кухаря Володимира Ярославського ззовні теж у формі цього корисного продукту.
Читайте також Ягідне тістечко без випікання: рецепт корисного перекусу від тренера
Десерт чудово підійде для пісного меню, також у ньому не має борошна та цукру. Приготуйте смачний десерт для родини та здивуйте їх неперевершеним смаком і оригінальним виглядом страви.
Рецепт десерту з авокадо
- Спочатку потрібно підготувати кісточку для десерту. Змішуємо всі інгредієнти, окрім шоколаду в блендері та перебиваємо в однорідну масу, потім додаємо ще трохи розтопленого шоколаду і ставимо в холодильник застигнути на 3-4 години.
- Дістаємо загуслу суміш і формуємо кульки, розміром з невелику кісточку авокадо.
Особисто я далі ставлю кульки крему ще в морозилку на 2 – 4 години та покриваю тонким шаром шоколаду – як цукерки Трюфель, просто руками! Виходять дуже смачні цукерки, – додав Володимир Ярославський.
Для мусу з авокадо нам потрібно:
- Розрізаємо авокадо навпіл, акуратно виймаємо кісточку, щоб не пошкодити шкірку.
- М'якуш виймаємо ложкою, кладемо в блендер і змішуємо з кокосовим маслом, лимонним соком і сиропом топінамбура, пробиваємо до однорідного стану.
- Половинки шкурок добре протираємо серветкою в середині, і покриваємо пензликом розтопленим шоколадом – тоненьким шаром.
- Ставимо в холодильник охолонути на 20 хвилин і ще раз покриваємо тонким шаром, ставимо ще раз охолонути на 10 хвилин.
- Наповнюємо половинки мусом з авокадо, ставимо в середину кісточку.
- Потім тільки вже акуратно відокремлюємо шкірку від шоколаду і подаємо до столу. Смачного!
Поради від Володимира Ярославського
- Мус рекомендую не зберігати, а відразу використовувати – з одного авокадо якраз виходить 2 половинки.
- Сироп топінамбуру можна замінити на будь-який інший.
- Сорт авокадо в мене haas – він найсмачніший для мене з доступних.
- Шоколад брав на лактулозі.