Заливна риба не часто з'являється на українському столі. А от у сусідній Польщі вона вельми популярна: її готують у різних варіаціях і в будь-яку пору року.

Цікаво Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім

Карп у пікантному желе з овочами справить на вашій вечірці справжній фурор!

Рецепт заливного коропа

Час: 4 години
Порцій: 4

Апетитна рибка / Фото smaker

Інгредієнти:

  • 1 великий короп;
  • овочі на бульйон: морква, цибуля, петрушка, селера і шматочок цибулі-порею;
  • сушені гриби;
  • 2 зубчики часнику;
  • петрушка;
  • духмяний перець;
  • 2 лаврових листки;
  • сіль і перець до смаку;
  • до аромату: часник, кріп, чилі.
  • 60 грамів желатину;
  • овочі для прикраси.

Приготування:

  1. Почистьте рибу й наріжте її на шматки.
  2. Зваріть овочі з перцем, лавровим листом, петрушкою, часником і грибами.
  3. Додайте до овочевого бульйону рибну голову та хребет.
  4. Коли вода закипить – посоліть.
  5. Додайте решту риби.
  6. Варіть на дуже повільному вогні 30 – 40 хвилин.
  7. До готового бульйону додайте пропущений крізь прес часник, подрібнений кріп та чилі. Через 5 хвилин процідіть і перевірте, чи достатньо спецій.
  8. Розчиніть желатин і залиште його на кілька хвилин, щоб набух.
  9. Додайте желатин до рибного бульйону й ретельно все розмішайте.
  10. Викладіть овочі та рибу до красивого таріля й залийте бульйоном.
  11. Поставте заливного карпа застигати в холодне місце щонайменше на 3 години.