Досить готувати страви з майонезом. Вони надзвичайно калорійні, а термін придатності – менш як 6 годин. Що ж натомість обрати для святкового меню?
Читайте також Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу
Вам більше не потрібно вигадувати, що приготувати на новорічний стіл. Ми підготували для вас кілька смачних ідей на вибір:
- закуска з курочки су-від,
- ніжний рієт;
- салат "Олів’є", без якого вже складно уявити Новий рік;
- курячий холодець;
- запечена тушка.
Впевнені, що кожну з цих страв одразу захочеться скуштувати. Та радимо в першу годину застілля обирати страви з дієтичним курячим м’ясом, без майонезу та інших консервантів, а класичний рецепт "Олів'є" доповнити грецьким йогуртом. Таким чином ви зможете уникнути важкості у шлунку та без дискомфорту зустріти Новий рік.
Канапки з хлібцями та курочкою су-від
- Час: 10 хвилин
- Порції: 6 (3 – 4 канапки на порцію)
Канапки з хлібцями та курочкою су-від / Фото Shutterstock
Приготування:
- Наріжте курочку су-від тонкими скибочками.
- Сир брі наріжте довільними шматочками.
- Поставте на хлібці скибочку курки, зверху викладіть сир та варення із журавлини.
- Прикрасьте канапку свіжими листочками базиліку.
Смачного!
Курячий рієт на кукурудзяних хлібцях
- Час: 3 години
- Порції: 4 (3 – 4 канапки на порцію)
Курячий рієт / Фото Shutterstock
Приготування:
- Ретельно помийте курячі гомілки, просушіть їх з допомогою паперових рушників.
- Перекладіть м’ясо в каструлю та додайте чорний перець горошком, сіль, лаврові листочки та залийте все водою, щоб вона покривала курятину.
- Доведіть гомілки до кипіння та готуйте їх на повільному вогні 2 – 2,5 години. Важливо, щоб у каструлі залишилася склянка бульйону. Якщо його недостатньо – влийте кип’ячену воду та продовжуйте варити.
- Підготуйте петрушку, наріжте її дрібно.
- Готове м’ясо охолодіть, розімніть виделкою, поступово вливаючи бульйон.
- Додайте сіль, чорний мелений перець та дрібно нарізану петрушку. Перемішайте разом із вершковим сиром та перекладіть у банку. Якщо ви готуєте рієт заздалегідь, щільно закрийте його кришкою та відправте в холодильник.
- Викладіть 1 столову ложку рієту на хлібець, зверху покладіть шматочок в’яленого томату та свіжу зелень.
Смачного!
Новорічний салат "Олів’є" без майонезу
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Салат "Олів'є" з куркою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Відваріть курячу грудку у підсоленій воді 20 – 30 хвилин, охолодіть та наріжте довільними шматочками. У салаті можна використати вже готову курочку су-від, це зекономить вам час, а м'ясо буде ніжним та соковитим.
- Картоплю та моркву розріжте навпіл, відваріть овочі у підсоленій воді 20 – 30 хвилин.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
- Свіжі огірки наріжте середніми кубиками.
- Охолодіть відварені до готовності овочі та яйця, наріжте їх довільними кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти у салатниці, додайте спецій.
- Заправте олів'є грецьким йогуртом та гірчицею і ретельно перемішайте салат.
Смачного!
Курячий холодець
- Час: 10 годин
- Порції: 3
Курячий холодець / Фото ТМ "Курка по-домашньому"
Приготування:
- У велику каструлю налийте 3 літри води та покладіть курячі стегна. Доведіть їх до кипіння та злийте рідину.
- Вдруге налийте воду до м’яса, великими скибками наріжте цибулю та моркву, додайте овочі в каструлю. Доведіть все до кипіння, після чого додайте спеції і лавровий листок.
- Варіть курячі стегна на повільному вогні 2 години.
- Готове м’ясо відділіть від кісток, дрібно наріжте та викладіть на дно глибокої тарілки.
- Желатин розведіть в чашці з 200 мілілітрами теплої води. Розмішайте до повного розчинення. Після цього рідину змішайте з курячим бульйоном.
- Поверх м’яса викладіть дрібно нарізаний часник, відварену моркву.
- Залийте все охолодженим бульйоном та відправте на ніч в холодильник застигати.
Смачного!
Запечена куряча тушка з медом
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8
Запечена курочка / Фото Shutterstock
Приготування:
- Ретельно помийте курячу тушку та просушіть її паперовим рушником.
- Для маринаду змішайте в мисочці рідкий мед, гірчицю, соєвий соус та вичавлений часник.
- Рясно змастіть ним тушку всередині та ззовні. Залишіть на 30 хвилин маринуватися.
- Перекладіть курятину на деко, вкрите шаром фольги для випікання. Повністю загорніть тушку у фольгу та випікайте в розігрітій духовці до 180 – 190 градусів упродовж 1,5 години.
- Зніміть фольгу та випікайте курку ще 40 хвилин до рум’яної скоринки.
- Подавайте курячу тушку на блюді зі свіжими фруктами.
Смачного!