30 грудня,
19:07
Дивуємо гостей: як приготувати заливного коропа
Джерело:
smakerРецепт риби в прозорому холодці актуальний не лише для святкового меню. Ця чудова страва сама по собі може стати приводом для душевного застілля серед буднів.
Заливна риба не часто з'являється на українському столі. А от у сусідній Польщі вона вельми популярна: її готують у різних варіаціях і в будь-яку пору року.
Цікаво Як зробити новорічний стіл здоровим: рецепти корисних страв, які сподобаються усім
Карп у пікантному желе з овочами справить на вашій вечірці справжній фурор!
Рецепт заливного коропа
Час: 4 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 1 великий короп;
- овочі на бульйон: морква, цибуля, петрушка, селера і шматочок цибулі-порею;
- сушені гриби;
- 2 зубчики часнику;
- петрушка;
- духмяний перець;
- 2 лаврових листки;
- сіль і перець до смаку;
- до аромату: часник, кріп, чилі.
- 60 грамів желатину;
- овочі для прикраси.
Приготування:
- Почистьте рибу й наріжте її на шматки.
- Зваріть овочі з перцем, лавровим листом, петрушкою, часником і грибами.
- Додайте до овочевого бульйону рибну голову та хребет.
- Коли вода закипить – посоліть.
- Додайте решту риби.
- Варіть на дуже повільному вогні 30 – 40 хвилин.
- До готового бульйону додайте пропущений крізь прес часник, подрібнений кріп та чилі. Через 5 хвилин процідіть і перевірте, чи достатньо спецій.
- Розчиніть желатин і залиште його на кілька хвилин, щоб набух.
- Додайте желатин до рибного бульйону й ретельно все розмішайте.
- Викладіть овочі та рибу до красивого таріля й залийте бульйоном.
- Поставте заливного карпа застигати в холодне місце щонайменше на 3 години.
Сайт 24 каналу вітає усіх з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим. Дякуємо, що довіряєте нам: разом ми змінюємо країну на краще!