Ніжна та головне дієтична запіканка з капусти чимось нагадує італійську лазанью, але замість шарів тіста та калорійного соусу Бешамель в рецепті грецький йогурт та білокачанна капуста.

Читайте також Рецепт пісного тарту з вишнями від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Рецептом смачної запіканки з капусти поділилась з читачами фітнес тренер Наталія Савюк, яка вже не перший рік тренує та навчає в команді зіркового тренера Насті Каменських – Андрія Хомицького.

Отож, нумо готувати разом та харчуватися корисно і головне – смачно!

Рецепт капустяної запіканки з курятиною

КБЖВ* на 100 грамів – 90/9/5/3

  1. Помийте капусту водою, розділіть на листочки, відваріть їх у воді протягом 3 – 4 хвилин до м'якості. Цибулю почистіть від лушпиння та наріжте дрібним кубиком.
  2. На розігрітій сковорідці протушкуйте цибулю з курячим фаршем. За необхідності влийте трішки води, додайте спецій.
  3. На дно форми для запікання викладіть шар капустяного листя. На капусту покладіть шар тушкованого курячого фаршу з цибулею. Посипте фарш шаром натертого сиру.
  4. Те ж саме виконайте з іншими інгредієнтами шар за шаром.
  5. Збийте йогурт з яйцем, посоліть і поперчіть, додайте базилік.
  6. Полийте верх запіканки соусом, посипте сиром, що залишився.
  7. Розігрійте духовку до 190 градусів та випікайте запіканку протягом 30 – 40 хвилин без конвекції.
  8. Готову капустяну запіканку подавайте відразу ж після приготування, розрізавши на порції. Смачного!

*КБЖВ: К – калорії, Б – білки, Ж – жири, В – вуглеводи.