Овочеві супи – основа для здорового збалансованого харчування. Для тих, хто хоче позбавитися зайвих кілограмів – це ідеальний варіант. Смачні дієтичні супи легко засвоюються, відрізняються низькою калорійністю та насичують організм поживними вітамінами. Smachno News підготував підбірку рецептів: суп із овочів, суп з цвітної капусти, суп з броколі та зеленим горошком, які ви з легкістю приготуєте вдома.

Читайте також Овочеві супи-детокс з сочевицею, броколі, морквою та імбиром: домашні рецепти

Суп із овочів

Суп овочевий

  1. Для приготування супу помийте, почистіть картоплю, селеру від шкірки, наріжте кубиками, моркву наріжте скибочками.
  2. Почистіть цибулю, часник, подрібніть ножем, обсмажте на пательні на соняшниковій олії до золотої скоринки.
  3. У каструлю з окропом викладіть картоплю, моркву, цибулю, селеру, додайте сіль, перець, коріандр, варіть 15-20 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку, перед подачею задекоруйте петрушкою.

Суп із цвітної капусти

Суп із цвітної капусти

  1. Помийте, почистіть картоплю, наріжте кубиками, капусту розділіть на суцвіття, моркву наріжте скибочками.
  2. Селеру почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
  3. Почистіть цибулю, наріжте скибочками. Моркву з цибулею, селерою обсмажте на пательні на олії до золотої скоринки.
  4. У каструлю з окропом викладіть картоплю, моркву, цибулю, селеру, додайте сіль, перець, варіть 20 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку, перед подачею задекоруйте петрушкою.

Суп з броколі та зеленим горошком

Суп з броколі та зеленим горошком

  1. Для приготування супу помийте, почистіть моркву, цибулю від шкірки, наріжте кубиками.
  2. Заздалегідь розморозьте броколі, горошок, стручкову квасолю.
  3. На пательні на оливковій олії обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки.
  4. У каструлю з окропом викладіть цибулю з морквою, додайте розморожені овочі, сіль, перець, варіть 15-25 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку. Смачного!