Для спекотної погоди: рецепт холодного супу

20 липня 2022, 22:23
Читать новость на русском

Джерело:

strona kuchni

У спеку, коли кожен шукає такої бажаної прохолоди, запашний прохолодний суп точно спаде до смаку. Він готується миттєво, без смаження та тривалого варіння.

Холодний суп корисний, дуже освіжаючий, подається зі звареними на круто яйцями або молодою картоплею з кропом. Це смачна та ситна страва, яка припаде до душі усім.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Увімкнена духовка або довге смаження страв додатково обігріють оселю. Саме тому варто шукати рецепти, які не вимагають довго стояти з увімкненою плитою.

Рецепт холодного літнього супу

Час: 20 хвилин
Порцій: 4

Ідеальний літній суп / Фото strona kuchni

Інгредієнти:

  • 8 огірків;
  • 2 зубчики часнику;
  • пучок кропу;
  • 8 редисок;
  • 800 грамів пахти;
  • 6 зварених на круто яєць;
  • сіль і перець до смаку;
  • за бажанням: відварна молода картопля.

Приготування:

  1. Ретельно помийте та обсушіть овочі.
  2. Огірки слід очистити від шкірки й натерти на овочевій тертці в миску або каструлю.
  3. Зубчики часнику очистіть і видавіть через прес.
  4. Подрібніть кріп.
  5. З’єднайте всі овочі й додайте пахту.
  6. Приправте сіллю і перцем.
  7. Охолодіть в холодильнику.
  8. Редьку дрібно наріжте і складіть в окрему миску.
  9. Наріжте яєчні білки і викладіть їх на тарілки.
  10. Заливайте яйця холодним супом та зверху покладіть подрібнений жовток і редьку.

З чим подати холодний суп?
Шкварки, грінки, молодий горох, рис.