До кави чи чаю: рецепт супер смачного арахісового печива

29 липня 2022, 14:25
Читать новость на русском

Якщо вас зненацька захопили гості чи просто закортіло чогось солоденького, а вдома є арахісова паста – печиву бути! Додамо ще кілька простих інгредієнтів і готово.

Арахісове печиво – оригінальне та надзвичайно смачне. Для його приготування потрібні звичайні інгредієнти: яйця, масло, борошно, сіль, цукор та арахісова паста.

Читайте також На сніданок, перекус або на роботу: три варіанти оригінальних сандвічів від Клопотенка

Їх зручно брати з собою в школу, на роботу або на пікнік. Також ним можна смачно поснідати за склянкою молока або какао.

Рецепт арахісового печива

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 20 – 25 штук
Інгредієнти:
– 110 грамів м'якого вершкового масла;
– 120 грамів цукру;
– 220 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 150 грамів арахісової пасти;
– 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно зм'якло. Збийте масло з цукром та вибийте яйце. Знову ретельно змішайте інгредієнти в однорідну масу.
  • Додайте арахісову пасту. Можна використати навіть кранч.
  • Просійте борошно разом з розпушувачем для тіста через дрібне сито, щоб не було грудочок. Додайте до маси та замісіть однорідне тісто.

  • Сформуйте з нього кульки розміром з волоський горіх, викладіть на деко та приплюсніть зубчиками виделки. Так утвориться оригінальний малюнок на печиві.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте печиво на деко вкрите пергаментом для випікання. Через 10- 15 хвилин арахісове печиво буде готовим.

Смачного!