І до макаронів, і в салат: рецепт домашнього соусу песто

2 лютого 2022, 22:36
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Більше не треба бігти за магазинним песто – готуватимемо його вдома! Рецепт до смішного простий, і часу на приготування потрібно лише 5 хвилин.

Без ароматного песто годі уявити салат капрезе, тортеліні, орзо та багато інших страв італійської кухні. Якщо часу обмаль, візьміть пару хрумких брускет, змастіть їх цим соусом – і смачнючий перекус готовий!

Читайте також  Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори

Рецепт домашнього соусу песто

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 1 склянка


Фото Damn delicious

Інгредієнти:
– 1 склянка свіжого базиліку;
– 3 зубчики часнику;
– 3 столові ложки кедрових горіхів;
– ⅓ склянки тертого пармезану;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– ⅓ склянки оливкової олії.

Приготування:

  1. У чаші блендера або кутера змішайте базилік, часник, кедрові горіхи й пармезан. Присмачте все сіллю та перцем.
Кутер – подрібнювач із прямими ножами, розташованими на дні чаші.
  1. Подрібнюючи інгредієнти, тонкою цівкою вливайте оливкову олію. Важливо, щоб олія не відшаровувалася, – соус має перетворитися на емульсію.
  1. Готовий соус песто зберігається в холодильнику в герметичному харчовому контейнері близько 1 тижня.

Смачного!