2 лютого,
22:36
І до макаронів, і в салат: рецепт домашнього соусу песто
Джерело:
Damn deliciousБільше не треба бігти за магазинним песто – готуватимемо його вдома! Рецепт до смішного простий, і часу на приготування потрібно лише 5 хвилин.
Без ароматного песто годі уявити салат капрезе, тортеліні, орзо та багато інших страв італійської кухні. Якщо часу обмаль, візьміть пару хрумких брускет, змастіть їх цим соусом – і смачнючий перекус готовий!
Читайте також Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори
Рецепт домашнього соусу песто
- Час: 5 хвилин
- Порції: 1 склянка
Фото Damn delicious
– 1 склянка свіжого базиліку;
– 3 зубчики часнику;
– 3 столові ложки кедрових горіхів;
– ⅓ склянки тертого пармезану;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– ⅓ склянки оливкової олії.
Приготування:
- У чаші блендера або кутера змішайте базилік, часник, кедрові горіхи й пармезан. Присмачте все сіллю та перцем.
- Подрібнюючи інгредієнти, тонкою цівкою вливайте оливкову олію. Важливо, щоб олія не відшаровувалася, – соус має перетворитися на емульсію.
- Готовий соус песто зберігається в холодильнику в герметичному харчовому контейнері близько 1 тижня.
Смачного!