Без ароматного песто годі уявити салат капрезе, тортеліні, орзо та багато інших страв італійської кухні. Якщо часу обмаль, візьміть пару хрумких брускет, змастіть їх цим соусом – і смачнючий перекус готовий!
Читайте також Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори
Рецепт домашнього соусу песто
- Час: 5 хвилин
- Порції: 1 склянка
Фото Damn delicious
Приготування:
- У чаші блендера або кутера змішайте базилік, часник, кедрові горіхи й пармезан. Присмачте все сіллю та перцем.
- Подрібнюючи інгредієнти, тонкою цівкою вливайте оливкову олію. Важливо, щоб олія не відшаровувалася, – соус має перетворитися на емульсію.
- Готовий соус песто зберігається в холодильнику в герметичному харчовому контейнері близько 1 тижня.
Смачного!