Без ароматного песто годі уявити салат капрезе, тортеліні, орзо та багато інших страв італійської кухні. Якщо часу обмаль, візьміть пару хрумких брускет, змастіть їх цим соусом – і смачнючий перекус готовий!

Читайте також Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори

Рецепт домашнього соусу песто

  • Час: 5 хвилин
  • Порції: 1 склянка


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. У чаші блендера або кутера змішайте базилік, часник, кедрові горіхи й пармезан. Присмачте все сіллю та перцем.
  1. Подрібнюючи інгредієнти, тонкою цівкою вливайте оливкову олію. Важливо, щоб олія не відшаровувалася, – соус має перетворитися на емульсію.
  1. Готовий соус песто зберігається в холодильнику в герметичному харчовому контейнері близько 1 тижня.

Смачного!