Рецепт домашнього соусу тартар від шеф-кухаря Володимира Ярославського

13 травня 2021, 16:39
Читать новость на русском

Домашній соус тартар ідеально підходить до риби, сендвічів та бутербродів, а також його можна подавати до салатів.

Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з читачами в інстаграм рецептом соус тартар, який він додав замість майонезу до відомого салату "Шуба".

Читайте також Рецепт ідеального гарніру із зеленого горошку до риби чи м'яса: пюре з м'ятою

Шеф-кухар впевнений, що соус тартар сподобається вам та вашій родині, але зауважив, що на смак він виходить з кислинкою.

Рецепт домашнього соусу тартар⠀

Інгредієнти:
– 5 жовтків;
– 40 г зернової гірчиці;
– 650 мл нейтральної рослинної олії;
– 8 г солі;
– 30 г цукру;
– 10 мл винного оцту;
– 200 г сметани жирністю 25%;
– по 10 г кропу, тархуну, петрушки;
– 40 г каперсів;
– 150 г корнішонів.
  1. Ретельно збийте курячі жовтки з гірчицею, цукром та сіллю. Тонкою цівкою вливайте до них олію та продовжуйте збивати соус.
  2. Додайте до соусу винний оцет, сметану та перемішайте.
  3. Дрібно наріжте свіжу зелень, каперси та корнішони та додайте до соусу.
  4. Перемішайте соус тартар та насолоджуйтесь його смаком. Смачного!