20 лютого,
18:36
Домашній вишневий пиріг: створіть літній настрій у холодну пору
Джерело:
Sallys baking addictionЧудовий варіант для чаювання в сімейному колі! Тонке хрустке тісто, соковита вишнева начинка – з такою смакотою приємніше чекати на прихід тепла.
20 лютого у США відзначають День вишневого пирога. А чом би й нам не посмакувати сьогодні духмяним пирогом із вишнями за американським рецептом?
Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Рецепт вишневого пирога
- Час: 7 годин
- Порції: 8 – 10
Фото Sallys baking addiction
– готове пісочне або дріжджове листкове тісто;
– 4½ склянки свіжої або мороженої вишні без кісточок;
– 135 грамів цукру;
– 28 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
– ¼ чайної ложки мигдалевого екстракту;
– 15 грамів холодного вершкового масла;
– 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою молока;
– цукор для посипання коржів.
Приготування:
- Підготуйте тісто для пирога. Якщо ви придбали заморожене – розморозьте його в холодильнику за 8 – 10 годин до початку роботи з ним. Так само вчиніть із вишнями.
- Наріжте вишні на половинки (можна залишити цілими).
Фото Sallys baking addiction
- Для начинки у великій мисці змішайте вишні, цукор, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік, ванільний та мигдалевий екстракт. Накрийте начинку кришкою й поставте до холодильника на кілька годин.
- Розкачайте охолоджене тісто на посипаній борошном стільниці. Виріжте два круги: один більший – щоб сформувати корж та бортики, другий – щоб накрити пиріг.
- Обережно перекладіть тісто до форми, зробіть бортики.
- Вишні відцідіть від соку. Сік не виливайте!
Фото Sallys baking addiction
- Кілька столових ложок вишневого соку доведіть у сотейнику до кипіння й проваріть, щоб трохи загус. Полийте ним вишні.
Фото Sallys baking addiction
- На вишневу начинку викладіть шматочки вершкового масла.
- Розігрійте духовку до 200 – 205 градусів.
- Розкачайте менше коло тіста й, використовуючи кондитерське колесо, гострий кухонний ніж або ніж для піци, наріжте його на 4 смужки завширшки 3 сантиметри та 2 смужки завширшки 1,5 сантиметри. Сформуйте плетінку. Притисніть краї смужок до країв нижньої коржа, щоб закріпити їх. Маленьким ножем обріжте зайве тісто.
Фото Sallys baking addiction
- Злегка змастіть верх пирога яєчною сумішшю й посипте цукром.
- Відправте пиріг до духовки на 20 хвилин.
- Не виймаючи пирога з духовки, зменште температуру до 190 градусів і випікайте ще 30 – 40 хвилин.
- Готовий вишневий пиріг залиште остигати у формі на 4 – 5 годин.
Смачного!