20 лютого у США відзначають День вишневого пирога. А чом би й нам не посмакувати сьогодні духмяним пирогом із вишнями за американським рецептом?

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Рецепт вишневого пирога

  • Час: 7 годин
  • Порції: 8 – 10


Фото Sallys baking addiction

Приготування:

  1. Підготуйте тісто для пирога. Якщо ви придбали заморожене – розморозьте його в холодильнику за 8 – 10 годин до початку роботи з ним. Так само вчиніть із вишнями.
  2. Наріжте вишні на половинки (можна залишити цілими).


Фото Sallys baking addiction

  1. Для начинки у великій мисці змішайте вишні, цукор, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік, ванільний та мигдалевий екстракт. Накрийте начинку кришкою й поставте до холодильника на кілька годин.
  2. Розкачайте охолоджене тісто на посипаній борошном стільниці. Виріжте два круги: один більший – щоб сформувати корж та бортики, другий – щоб накрити пиріг.
  3. Обережно перекладіть тісто до форми, зробіть бортики.
  4. Вишні відцідіть від соку. Сік не виливайте!


Фото Sallys baking addiction

  1. Кілька столових ложок вишневого соку доведіть у сотейнику до кипіння й проваріть, щоб трохи загус. Полийте ним вишні.


Фото Sallys baking addiction

  1. На вишневу начинку викладіть шматочки вершкового масла.
  1. Розігрійте духовку до 200 – 205 градусів.
  1. Розкачайте менше коло тіста й, використовуючи кондитерське колесо, гострий кухонний ніж або ніж для піци, наріжте його на 4 смужки завширшки 3 сантиметри та 2 смужки завширшки 1,5 сантиметри. Сформуйте плетінку. Притисніть краї смужок до країв нижньої коржа, щоб закріпити їх. Маленьким ножем обріжте зайве тісто.


Фото Sallys baking addiction

  1. Злегка змастіть верх пирога яєчною сумішшю й посипте цукром.
  2. Відправте пиріг до духовки на 20 хвилин.
  3. Не виймаючи пирога з духовки, зменште температуру до 190 градусів і випікайте ще 30 – 40 хвилин.
  4. Готовий вишневий пиріг залиште остигати у формі на 4 – 5 годин.

Смачного!