Тепер тільки домашній зефір: перевірений рецепт

18 січня 2023, 17:33
Читать новость на русском

Обожнюєте зефір? А як щодо того, щоб приготувати його вдома та зробити кисленьким – з лимоном.

Готувати домашні зефір зовсім нескладно, а виходить натурально, в міру солодко. Лимон додає смаколику особливого смаку та приємну кислинку.

Читайте також Лимонно-маковий кекс – пухка домашня випічка

Спробуйте такий варіант домашніх солодощів та ви вже не повернетеся до магазинних – гарантуємо.

Рецепт лимонного зефіру

  • Час: від 4 годин до 8 годин
  • Порції: 14 половинок, або 7 повноцінних штук.
Інгредієнти для сиропу:
 – 75 грамів лимонного пюре (2 лимони);
​​ – 140 грамів цукру;
​ – 50 мілілітрів води;
​ – 10 грамів агар-агару;
​ – жовтий барвник (за бажанням).⠀ ⠀
Для меренги:
​ – 35 грамів яєчного білка;
​ – дрібка лимонної кислоти;
​ – 35 грамів цукру. ⠀ ⠀
Для обсипання:
​ – 5 грамів кукурудзяного крохмалю;
​ – 10 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  • Лимони розрізаємо навпіл та на чотири частини. Знімаємо шкірку і пробиваємо блендером. Уварюємо до легкого загущення (або можна взяти готове лимонне пюре без цукру).
  • До 75 грамів пюре, що вийшло, додаємо 140 грамів цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і помішуючи, доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і помішуючи, тримаємо на плиті 4 – 5 хвилин.

  • Як тільки сироп довели до кипіння, до яєчного білка додаємо лимонну кислоту і починаємо збивати на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо 35 грамів цукру та збиваємо практично до піків.
  • Продовжуємо збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп (якщо є термометр – температура сиропу повинна бути 104 – 106 градусів). Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній потужності міксера кілька хвилин до густої та щільної маси.
  • Викладаємо масу в кондитерський мішок із насадкою та відсаджуємо половинки зефіру на пергамент. Залишаємо при кімнатній температурі на декілька годин, а краще на ніч.⠀ ⠀
  • Поєднуємо дві половинки зефіру та обсипаємо сумішшю з цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю. Зберігаємо у закритому контейнері до 2-х тижнів.

Смачного!