Лимонно-маковий кекс – це простий, швидкий в приготуванні десерт, який сподобається кожному. З ним впорається навіть початківець у випічці.
Читайте також Салат з чорносливом та куркою: пальчики оближете
Яскравий і оригінальний смак кексу підкорить з першого шматочка, а гості будуть прости рецепт, щоб відтворити його вдома.
Рецепт лимонно-макового кексу
- Час: 40 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Змішуємо просіяне борошно, мак, сіль і розпушувач.
- Збиваємо міксером м'яке вершкове масло з цукром, додаємо яйця не перестаючи збивати масляну масу.
- Додаємо цедру лимона, сметану чи йогурт. Перемішуємо масу та невеликими порціями всипаємо сухі інгредієнти.
- Викладаємо тісто у форму 20х10 сантиметрів, розрівнюємо ложкою.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо кекс 20 – 30 хвилин до готовності.
- Готову випічку охолоджуємо, виймаємо з форми та посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!