Український шеф-кухар Микола Люлько пригадав, як на масляну його бабуся часто готувала смажені тости зі свіжої булки – хрусткі зверху і супер м'які всередині.
Читайте також Ніжна та соковита: розкриваємо секрет ідеальної начинки для млинців
Шеф-кухар пропонує подати їх з домашнім сиром, карамеллю та бананами.
Рецепт домашньої булки
Приготування:
- Інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Поєднуємо молоко, дріжджі, цукор та сіль. Окремо замішуємо яйця і додаємо до першої суміші.
- Вмішуємо частинами борошно. Після додаємо м'яке вершкове масло і вмішуємо його в тісто. Накриваємо тісто та даємо йому збільшитись в 3 рази, в теплому місці або в духовці на температурі 35 градусів.
- Після обминаємо та формуємо тісто на деко або використовуємо форму. Даємо вирости у 2 рази та випікаємо на температурі 160 градусів 15 хвилин і після 180 градусів 10 – 15 хв. На готовність перевіряємо проколюючи шпажкою, вона має бути суха, як волога печемо ще.
Рецепт кляру для булки
Приготування:
- Просто все поєднуємо у мисці.
- Відрізаємо два шматки від охолодженої булки товщиною 2 – 3 сантиметри.
- Занурюємо хліб в кляр та тримаємо по 30 секунд з двох сторін.
- Паніруємо і цукрі кожну сторону. Обсмажуємо на середньому вогні на сковорідці з олією.
Рецепт начинки для булки
Приготування:
- Змішуємо та викладаємо на тости.
- Додаємо свіжі ягоди, банани або інші улюблені фрукти.
Смачного!