Домашня булка наче з дитинства: рецепт сніданку на Масляну

20 лютого 2023, 11:31
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

У перший день Масляної пропонуємо не зациклюватися на млинцях, а приготувати смачну булку в клярі з цукром та домашнім сиром.

Український шеф-кухар Микола Люлько пригадав, як на масляну його бабуся часто готувала смажені тости зі свіжої булки – хрусткі зверху і супер м'які всередині.

Читайте також Ніжна та соковита: розкриваємо секрет ідеальної начинки для млинців

Шеф-кухар пропонує подати їх з домашнім сиром, карамеллю та бананами.

Рецепт домашньої булки

Інгредієнти:
 – 200 грамів молока;
 – 42 грами свіжих дріжджів;
 – 160 грамів цукру;
 – 6 курячих яєць;
 – 800 грамів борошна;
 – 200 грамів масла;
 – 10 грамів солі.

Приготування:

  • Інгредієнти мають бути кімнатної температури. 
  • Поєднуємо молоко, дріжджі, цукор та сіль. Окремо замішуємо яйця і додаємо до першої суміші.
  • Вмішуємо частинами борошно. Після додаємо м'яке вершкове масло і вмішуємо його в тісто. Накриваємо тісто та даємо йому збільшитись в 3 рази, в теплому місці або в духовці на температурі 35 градусів.
  • Після обминаємо та формуємо тісто на деко або використовуємо форму. Даємо вирости у 2 рази та випікаємо на температурі 160 градусів 15 хвилин і після 180 градусів 10 – 15 хв. На готовність перевіряємо проколюючи шпажкою, вона має бути суха, як волога печемо ще.

Рецепт кляру для булки

Інгредієнти:
 – куряче яйце;
 – 100 грамів молока;
 – 1 столова лодка цукру.

Приготування:

  • Просто все поєднуємо у мисці.
  • Відрізаємо два шматки від охолодженої булки товщиною 2 – 3 сантиметри.
  • Занурюємо хліб в кляр та тримаємо по 30 секунд з двох сторін.
  • Паніруємо і цукрі кожну сторону. Обсмажуємо на середньому вогні на сковорідці з олією.

Рецепт начинки для булки

Інгредієнти:
 – 300 грамів кисломолочного сиру;
 – 100 грамів сметани;
 – 20 грамів ванільного цукру;
 – цедра лимона.

Приготування:

  • Змішуємо та викладаємо на тости. 
  • Додаємо свіжі ягоди, банани або інші улюблені фрукти.

Смачного!