Можна вважати, що сезон приготування окрошки відкритий, адже на полицях магазинів вже є всі необхідні продукти за помірними цінами, а погода за вікном сприяє куштуванню прохолодною рідкою стравою.

Читайте також Рецепт домашнього соусу тартар від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Окрошка – відома перша страва, котра подається виключно холодною та складається зі свіжих овочів та айрану або кефіру. Саме ці інгредієнти й надають їй неймовірного смаку та освіжаючого ефекту.

Рецепт окрошки

  1. Відваріть картоплю до готовності у підсоленій воді, охолодіть та наріжте на маленькі кубики.
  2. Яйця відваріть у підсоленій воді близько 8 хвилин, почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
  3. Змішайте дрібно порізане м'ясо або ковбаску з картоплею, яйцями у великій каструлі або мисці.
  4. Наріжте огірки кубиками, редиску – кружечками.
  5. З1єднайте всі інгредієнти та перемішайте.
  6. Для приготування заправки з'єднайте айран з дрібно нарізаною зеленню, заправте спеціями та соком лимона. Влийте заправку до овочів й перемішайте.
  7. Подавайте окрошку охолодженою. Смачного!