15 травня,
14:11
Простий рецепт домашньої окрошки: легка перша страва
Сумували за окрошкою? Ми підготували для вас рецепт надзвичайної смачної окрошки, яка не тільки втамує голод, а й спрагу у спекотний день. Все, що вам потрібно – приготувати її за рецептом та насолоджуватися!
Можна вважати, що сезон приготування окрошки відкритий, адже на полицях магазинів вже є всі необхідні продукти за помірними цінами, а погода за вікном сприяє куштуванню прохолодною рідкою стравою.
Читайте також Рецепт домашнього соусу тартар від шеф-кухаря Володимира Ярославського
Окрошка – відома перша страва, котра подається виключно холодною та складається зі свіжих овочів та айрану або кефіру. Саме ці інгредієнти й надають їй неймовірного смаку та освіжаючого ефекту.
Рецепт окрошки
Інгредієнти:– відварне м'ясо або ковбаска;
– 2 – 3 картоплини;
– 3 – 4 яйця;
– 2 свіжих огірки;
– редиска на ваш смак.
Для заправки:
– 2 л айрану;
– лимон;
– свіжа зелень на ваш смак;
– сіль, чорний мелений перець на ваш смак.
- Відваріть картоплю до готовності у підсоленій воді, охолодіть та наріжте на маленькі кубики.
- Яйця відваріть у підсоленій воді близько 8 хвилин, почистіть від шкарлупи та наріжте шматочками.
- Змішайте дрібно порізане м'ясо або ковбаску з картоплею, яйцями у великій каструлі або мисці.
- Наріжте огірки кубиками, редиску – кружечками.
- З1єднайте всі інгредієнти та перемішайте.
- Для приготування заправки з'єднайте айран з дрібно нарізаною зеленню, заправте спеціями та соком лимона. Влийте заправку до овочів й перемішайте.
- Подавайте окрошку охолодженою. Смачного!