Домашня тушонка – це не тільки смачно, а ще й вигідно. Її можна подавати, як окрему закуску, або до будь-якого гарніру.

Читайте також Моцарела за 30 хвилин: готуємо домашній сир з двох інгредієнтів

Тушонка зі свинини доповнить страву з макаронів, або ідеально поєднається зі свіжими овочами на канапці або в салаті.

Рецепт тушонки зі свинини

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 12 півлітрових банок

Приготування:

  • Помийте м'ясо та наріжте його на шматочки. Краще обирати свинину з салом, щоб тушонка вийшла соковитою та жирною.
  • У кожну банку викладіть по кілька горошин перцю та зверху додайте м'ясо. Не заповнюйте банки до самого верху, залишіть 2 – 3 сантиметри вільними.
  • Додайте солі та щільно закрийте банки кришками. Покладіть все у автоклаву та залийте водою так, щоб вона покривала їх на кілька сантиметрів.
  • Щільно закрийте автоклав і готуйте тушонки протягом 40 хвилин при 110 градусах.
  • По завершені приготування тушонки зачекайте доки автоклав повністю охолоне, тоді діставайте консервацію.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашньої тушонки зі свинини в автоклаві: