Сир моцарела з легкістю можна приготувати вдома всього з двох інгредієнтів: молока та оцту. Такого сиру ви не купите в магазині. Моцарела виходить ніжна, смачна та ідеальної консистенції.

Читайте також Котлети з рубленого фаршу: рецепт з секретним інгредієнтом

Додавайте домашній сир до бутербродів, салатів або запікайте разом з макаронами чи на піці. Подавайте її до столу, як самостійну закуску зі свіжим листям базиліку або на шпажках з томатами чері.

Рецепт домашньої моцарели

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 350 грамів

Приготування:

  • Нагрійте молоко до теплого стану так, щоб при зануренні пальця в рідину вам було гаряче, але не обпектися. Вимкніть вогонь та при постійному помішуванні вливайте по одній столовій ложці оцту. Продовжуйте додавати поки не відокремиться сир та світо-жовта сироватка. При цьому, не забувайте перемішувати суміш, збираючи сир в єдину кульку. Дістаньте та вичавіть зайву сироватку, постійно обминаючи її.
  • Тепер до сироватки додайте 1 столову ложку солі (якщо любите солену моцареллу додавайте 2 – 3 столові ложки) і, помішуючи, доведіть все на плиті до дуже гарячого стану. Знову вимкніть вогонь.
  • Перекладіть сир в гарячу сироватку і починайте його розтягувати, але щоразу діставайте та знову занурюйте в гарячу сироватку. Моцарелла стане більш однорідною та дуже еластичною.
  • Далі слід сформувати з неї одну велику або багато маленьких кульок.
  • Одразу занурте її в крижану воду, щоб сир стабілізувався та охолонув. Зберігайте моцарелу близько 5 днів в розсолі.

Смачного!