Для цього рецепту не потрібно використовувати додатковий алкоголь – знадобиться лише вода, грушевий сік та цукор. Смачне домашнє вино чудово підійде для святкувань чи теплих зустрічей у колі друзів та рідних.
Чудово доповнить Смак, що повертає у дитинство: готуємо топову страву із "Куркою по-домашньому"
Покроковий рецепт домашнього вина з груш
- Час: 40 хвилин
- Порції: 6
Приготування:
- Переберіть та помийте груші, після чого розріжте їх на кілька частин та виріжте серцевину.
- Перекладіть нарізані фрукти в чашу блендера та перетворіть їх на пюре.
- Витисніть сік через марлю або дрібне сито.
- У каструлю налийте воду та додайте цукор. Поставте її на вогонь та варіть сироп, постійно помішуючи. Додайте сік, проваріть ще 5 – 7 хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню та дайте суміші трохи охолонути.
- Розлийте ще теплу рідину в скляну тару, залишивши трохи місця для бродіння. Закрийте кришками з гідрозасувками або гумовою рукавичкою, в одному з пальців якої зробіть отвір голкою.
- Відправте вино у тепле темне місце для бродіння на 30 днів. Коли бродіння закінчиться, рукавичка має здутися, на дні з'явиться осад, а сусло стане прозорим.
- Процідіть вино через марлю, складену в декілька шарів. Після цього розлийте його по пляшках до шийки, щоб не було окислення при взаємодії з киснем. Закоркуйте пляшки та приберіть у темне прохолодне місце для дозрівання на 3 – 6 місяців.