Дорадо має характерну золотисто-білу шкіру зі сріблястим відблиском. М'ясо дорадо є білосніжним, м'яким і соковитим, з тонким смаком, який прекрасно поєднується з різними спеціями та приправами.
Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами
Рецепт дорадо
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Апетитна рибка / Фото unsplash
Приготування:
- Рибу промийте та обсушіть, з кожного боку зробіть по три надрізи ножем. Посипте рибу сіллю всередині і зовні.
- Викладіть її на тарілку, скропіть соєвим соусом, 2 столовими ложками оливкової олії та лимонним соком.
- Ретельно "обмочіть" рибу в отриманій суміші.
- Помістіть всередину риби половину зубчика часнику, чайну ложку гірчиці.
- Відставте приблизно на 1 годину.
- У каструлі закип'ятіть підсолену воду. Почистіть і наріжте картоплю кубиками, опустіть її в киплячу воду і варіть приблизно 13 хвилин.
- Злийте воду, викладіть картоплю на тарілку, при необхідності посоліть. Посипте розмарином та скропіть 1 столовою ложкою оливкової олії, обережно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 250 градусів (верх і низ без конвекції). Покладіть дорадо у форму для запікання зрізом догори, полийте маринадом, що залишився з тарілки.
- Поруч з рибою викладіть картоплю і решту зубчиків часнику, розрізані вздовж навпіл.
- Поставте в духовку і запікайте 16 хвилин.
- В кінці запікання можна включити гриль на хвилину, щоб шкірка місцями підрум'янилася.
- Подавайте з коріандром, вершками, посипаними гострим перцем і шматочками лимона або лайма.