Лаваш смакує з будь-якими продуктами: крем-сиром, шинкою, ковбасаю, навіть просто з овочами та зеленню. Викладіть їх на лаваш, акуратно загорніть все в рулет і насолоджуйтеся відмінним смаком!
Читайте також Без борошна, дріжджів та яєць: рецепт вівсяного хліба
Рецепт тонкого лаваша
- Час: 60 хвилин
- Кількість: 12 – 14 штук
Приготування:
- Ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок. Посоліть, перемішайте.
- Додайте 100 грамів окропу й вмішайте його в борошно дерев'яною лопаткою.
- Коли борошно трохи вбере воду, додайте решту норми води та олію.
- Місіть тісто ще 5 хвилин, щоб воно стало гладеньким, і відставте його на 30 хвилин відпочити.
- Розділіть тісто на 12 – 14 шматочків.
- Сформуйте з них кульки й накрийте рушником, щоб не обвітрювались.
- Припорошіть борошном стільницю, розкачайте на ній тісто на тонкі, круглі лаваші.
- Підготуйте 2 злегка вологих рушники.
- Розігрійте сковороду з товстим дном.
- Обсмажте лаваші на сухій сковороді – двічі з кожного боку (щоразу по 15 секунд).
- Гарячі лаваші перекладайте на вологий рушник, скроплюйте водою й накрийвате іншим вологим рушником.
Подайте частину лавашів до столу, а решту загорніть у вологий рушник, покладіть до пакета й зберігайте в холодильнику. Термін зберігання – до 6 діб.
Смачного!