Зберігається до 6 днів: тонкий лаваш без дріжджів

5 березня 2022, 10:32
Читать новость на русском

Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився з читачами рецептом тонкого лаваша. Він довго залишається свіжим, і дріжджі для його приготування не потрібні.

Лаваш смакує з будь-якими продуктами: крем-сиром, шинкою, ковбасаю, навіть просто з овочами та зеленню. Викладіть їх на лаваш, акуратно загорніть все в рулет і насолоджуйтеся відмінним смаком!

Читайте також Без борошна, дріжджів та яєць: рецепт вівсяного хліба

Рецепт тонкого лаваша

  • Час: 60 хвилин
  • Кількість: 12 – 14 штук
Інгредієнти:
 – 480 грамів борошна;
 – 100 мілілітрів окропу;
 – 200 мілілітрів теплої води;
 – 8 грамів солі;
 – 20 грамів олії.

 Додатково:
 – 2 чистих рушники;
 – пательня діаметром 26 сантиметрів;
 – скалка.

Приготування:

  1. Ретельно просійте борошно крізь сито, щоб не було грудочок. Посоліть, перемішайте.
  1. Додайте 100 грамів окропу й вмішайте його в борошно дерев'яною лопаткою.
  1. Коли борошно трохи вбере воду, додайте решту норми води та олію.
  1. Місіть тісто ще 5 хвилин, щоб воно стало гладеньким, і відставте його на 30 хвилин відпочити.
  1. Розділіть тісто на 12 – 14 шматочків.
  1. Сформуйте з них кульки й накрийте рушником, щоб не обвітрювались.

  1. Припорошіть борошном стільницю, розкачайте на ній тісто на тонкі, круглі лаваші.
  1. Підготуйте 2 злегка вологих рушники.
  1. Розігрійте сковороду з товстим дном.
  1. Обсмажте лаваші на сухій сковороді – двічі з кожного боку (щоразу по 15 секунд).
  1. Гарячі лаваші перекладайте на вологий рушник, скроплюйте водою й накрийвате іншим вологим рушником.

Подайте частину лавашів до столу, а решту загорніть у вологий рушник, покладіть до пакета й зберігайте в холодильнику. Термін зберігання – до 6 діб.

Смачного!