Готуємо джем з червоної та жовтої аличі: два рецепти для господинь

20 серпня 2021, 14:06
Читать новость на русском

З аличі виходять не тільки смачні соуси до м'яса, а й відмінні солодкі джеми. Ми підготували для вас два рецепти густого джему з червоної та жовтої аличі на вибір. Нумо готувати разом!

Ароматний джем з аличі без кісточок модна використовувати для перекладання коржів для торта, робити з нього начинку для пирогів, або просто їсти, щедро намазавши на булочку чи грінку.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Джем з жовтої аличі без кісточок

  • Час: 80 – 120 хвилин
  • Порції: 2


Джем з аличі / Фото Апетитто

Інгредієнти:
 – 1 кг жовтої аличі;
 – 2 шт. кардамону;
 – 1 кг цукру.

Приготування:

  1. Ретельно помийте аличу, переберіть її та видаліть листя і хвостики. 
  1. Відправте аличу в каструлю. Налийте воду до ягід так, щоб вона покривала аличу на 1/5.


Приготування джему з аличі / Фото Пінтерест

  1. Доведіть аличу до кипіння та варіть на повільному вогні, доки плоди розм'якнуть.
  1. Зніміть варення з плити та охолодіть.


Приготування джему з аличі / Фото Пінтерест

  1. Ретельно перетріть ягоди через дрібне сито, щоб позбутися кісточок та шкірки.
  1. У пюре з аличі додайте цукор, кардамон та після закипання варіть варення 10 хвилин. Не забувайте знімати пінку з варення.


Приготування джему з аличі / Фото Пінтерест

  1. Охолодіть варення. Повторіть цей процес кілька разів, доки маса не набуде тої консистенції, яка вам потрібна.
  1. Вийміть з варення кардамон. Розлийте його по стерилізованих банках та закрийте кришками.
  1. Варення готове. Смачного!

Джем з червоної аличі в мультиварці

  • Час: 80 – 120 хвилин
  • Порції: 4


Джем з червоної аличі / Фото Смачно

Інгредієнти:
 – 1 кг червоної аличі;
 – 1 кг жовтої аличі;
 – 500 – 800 г цукру;
 – 3 палички кориці;
 – лимонна кислота;
 – 5 шт. ягід ялівцю.

Приготування:

  1. Ретельно промийте ягоди, зробіть ножем надрізи та видаліть кісточку. Наріжте ягоди аличу середніми кубиками.
  1. Перекладіть аличу в чашу мультиварки та влийте трохи води.

  1. Додайте до ягід цукор. Закрийте кришку мультиварки та увімкніть режим "Гасіння". Час циклу – 30 хвилин.
  1. Час від часу помішуйте ягоди до повного розчинення цукру.
  1. У процесі варіння джему слід додати корицю і лимонну кислоту.
  1. Наприкінці приготування додайте палички кориці.
  1. Переведіть мультиварку у режим "Випічка" на 15 хвилин і готуйте джем постійно помішуючи. 
  1. Готовий джем розлийте по заздалегідь простерилізованих банках, закрийте кришками.
  1. Переверніть банки з аличею догори дном, вкрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
  1. Ваш джем готовий. Смачного!