Глядачі популярного кулінарного шоу точно мріяли скуштувати страви від Аліка Мкртчяна. Адже саме цей шеф-кухар щоразу дивував суддів, вміло готуючи м’ясо. Навіть звичні страви смакували по-іншому та викликали захват у досвідчених кулінарів, тож Алік Мкртчян здобув заслужений титул "Бог м’яса".

Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Тепер же у кожного українця є змога насолодитись ніжною курятиною від шеф-кухаря. Спільно з ТМ "Наша Ряба Апетитна" кулінарний експерт МХП Алік Мкртчян презентував лінійку замаринованої курочки. Її достатньо дістати з упаковки, відправити в духовку чи на пательню та всього за 30 хвилин отримати готову страву.

У чому ж особливість нової лінійки маринованої курочки від ТМ "Наша Ряба Апетитна"

Алік Мкртчян родом із Грузії – країни, яка славиться м’ясними стравами. Родинні традиції взяли гору: він покинув банківську справу заради кулінарії, зрозумівши, що саме це є його призначенням.

Наразі Алік Мкртчян є автором понад 300 м’ясних страв. А нещодавно він увесь свій кулінарний довід вклад у ще одну свою мрію: розробив лінійку для ТМ "Наша Ряба Апетитна", яку зможе скуштувати кожен українець.

Якщо чесно, для мене це справді історична подія! Друзі питали мене, про що я мрію. Я мріяв "потрапити" на тарілку кожного українця. І я чудово розумію, що це можливо тільки з МХП. І от моя мрія збулась: колаборація з "Наша Ряба Апетитна" стала реальністю!
– емоційно прокоментував шеф-кухар.

Маринована лінійка від Аліка Мкртчяна справді особлива, адже для її розробки кулінар використав секретні родинні рецепти. Тож українці зможуть спробувати:

  • стегенця "Сметана та зелень",
  • м'ясо стегна "Барбекю",
  • крильця "Унагі",
  • "Курочку Тапака" за рецептом мами шеф-кухаря.

Ці страви неодмінно потішать ваших рідних. А якщо гості несподівано завітають до вас, знадобиться всього 30 хвилин, щоб кулінарні шедеври від Аліка Мкртчяна вже були на вашому столі.

Крім цього, шеф-кухар розкрив і фірмові секрети, з чим подавати стегенця "Сметана та зелень", м'ясо стегна "Барбекю", крильця "Унагі" та "Курочку Тапака", щоб усі були в захваті. Ділимось покроковими рецептами з вами.

Курочка Тапака без кісток, запечене в духовці

Час: 25 хвилин
Порції: 4

Так апетитно / Фото ТМ "Наша Ряба Апетитна"

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів, можна в режимі з обдувом. Деко вкрийте шаром пергаменту для запікання.
  2. Замариновану курочку Тапака без кісток перекладіть на деко та відправте запікатися в духовку на 25 хвилин.
  3. Доки м’ясо готується, бланшуйте в вершковому маслі зелений горошок (30 секунд достатньо), а томати помийте та одразу викладіть на тарілку.
  4. Подавайте курча Тапака разом із горошком та томатами. Та для більш пікантного смаку додайте часник та кінзу.

Смачного!

Курячі стегенця в сметанковому маринаді із зеленню

Час: 30 хвилин
Порції: 2 – 3

Курочка у сметанковому маринаді / Фото ТМ "Наша Ряба Апетитна"

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні.
  2. Викладіть замариновані курячі стегенця та обсмажуйте їх з обох сторін до готовності 30 хвилин.
  3. Доки м’ясо готується, бланшуйте у злегка підсоленій киплячій воді броколі (1 хвилину). Перекладіть овоч у холодну воду, щоб припинити процес приготування.
  4. Свіжі огірки наріжте тонкими скибками, а цибулю – довільними шматками.
  5. Викладіть на загальну тарілку курячі стегна, суцвіття броколі, шматочки цибулі та прикрасьте скибками огірка. І не забудьте про соус!

Смачного!

Соковиті курячі крильця з кукурудзою

Час: 25 хвилин
Порції: 3 – 4

Ніжно та соковито / Фото ТМ "Наша Ряба Апетитна"

Приготування:

  1. Розігрійте духовку в режимі "конвекція" до 180 градусів. Вкрийте деко шаром пергаменту для запікання та перекладіть туди курячі крильця.
  2. Розріжте качани кукурудзи навпіл та кожен зі шматків окремо загорніть у харчову фольгу.
  3. Відправте запікатися в духовку курятину та кукурудзу на 25 хвилин.
  4. Доки все готується, помийте та розріжте навпіл помідори, відділіть від стебел листочки улюбленої зелені.
  5. На загальну тарілку викладіть готові курячі крильця, кукурудзу з вершковим маслом та половинки помідорів. Прикрасьте все листочками зелені та подавайте до столу.

Смачного!

Курячі стегна барбекю на сковорідці за лічені хвилини

Час: 25 хвилин
Порції: 3 – 4

Смачна курочка за лічені хвилини / Фото ТМ "Наша Ряба Апетитна"

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вкрийте деко для запікання шаром пергаменту та викладіть замариновані стегенця.
  2. Помийте і розділіть сливи на половинки, видаліть кісточки. Викладіть їх на деко до м’яса та відправте запікатися на 25 хвилин.
  3. Доки м’ясо готується – бланшуйте зелений горошок (30 секунд).
  4. Викладіть готові стегна зі сливами на тарілки, додайте зелений горошок та подавайте до столу.

Смачного!

Де знайти замариновану курочку від Аліка Мкртчяна

Українці вже можуть насолоджуватись маринованою курочкою від шеф-кухаря та фіналіста шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Аліка Мкртчяна. Стати одними з перших дегустаторів новинок ТМ "Наша Ряба Апетитна" просто: завітайте у фірмові магазини "М'ясомаркет", де представлена вся лінійка страв. "Курочка Тапака", стегенця "Сметана та зелень", м'ясо стегна "Барбекю" чи крильця "Унагі" – впевнені, такої курочки ви точно ще не куштували.