Лишень скуштуйте! І ви більше не оминатимете спантеличено полиці з великими яскравими бульбами в супермаркеті.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Батат, запечений з часниковим маслом: рецепт

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 4


Фото Café delites

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Застеліть деко фольгою та відкладіть.
  1. Помийте батат, просушіть шаром паперового рушника. Акуратно наріжте кожну солодку картоплю надрізами уздовж верхівки, зупиняючись на 1 сантиметр від нижньої частини.
  1. Будьте обережні, не тисніть занадто сильно, щоб не прорізати картоплю наскрізь.
  1. Розімніть часникове масло виделкою, змішайте з лимонним соком, чебрецем, розмарином, сіллю і перцем.


Фото Café delites

  1. Викладіть картоплю на деко, змастіть половиною часникового масла і запікайте 30 хвилин в духовці.


Фото Café delites

  1. Дістаньте гарнір з духовки, змастіть маслом, що залишилося, і злегка розкрийте скибочки виделкою. Поверніть страву в духовку і продовжуйте випікати ще 30 хвилин.

Смачного!