Вперше моркву почали вирощувати на території сучасного Афганістану тисячу років тому. Її вигляд та смак суттєво відрізнявся від сучасної. Це були фіолетові або чорні плоди, які були надзвичайно твердими та мали гіркий смак. У 17 столітті був розроблений сорт моркви з високим вмістом бета-каротину, який був першою помаранчевою морквою. З того часу цей овоч став масово використовуватися.
Актуально Гарбуз та курка – ідеальне комбо: 3 страви, за які ви полюбите осінь
Незабаром настануть холодні та дощові дні, існують чудові способи зігрітися в такий час. Одним із них є приготувати запашний суп із моркви.
Рецепт супу із моркви та куркуми
Час: 1 година
Порцій: 3 – 4
Чудовий суп / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 0,5 л овочевого бульйону;
- 8 морквин;
- 1 цибулина;
- насіння гарбуза і соняшника;
- куркума;
- базилік;
- чебрець;
- 5 столових ложок вершкового масла;
- сіль і перець до смаку.
Приготування:
- Помийте та очистіть моркву та цибулю.
- Моркву натріть на грубій терці, а цибулю наріжте кубиками.
- Викладіть овочі в каструлю, додайте масло, трохи води та тушкуйте близько 10 хвилин.
- Після закінчення цього часу всі інгредієнти перемішайте та додайте в готовий розігрітий бульйон.
- Заправте суп куркумою, перцем і сіллю.
- Ретельно перемішайте суп блендером до тих пір, поки він не матиме консистенцію рідкого пюре.
- Страву варто прикрасити насінням та обов’язково подавати гарячою.