Фаршировані перці полюбилися нам ще з дитинства, адже їх точно готували на обід наші бабусі та матері. Варіантів приготування цієї страви є безліч: в духовці, мікрохвильовці, з м'ясом та рисом чи з морквою та грибами.

Читайте також Смажимо шашлик у Львові: ТОП-6 локацій, де можна чудово відпочити на природі

Також у кожній сім'ї є свій перевірений та улюблений рецепт фаршированих перців, але сьогодні ми підготували для вас один з класичних та, на нашу думку, найсмачніших – з м'ясним фаршем та рисом.

Рецепт фаршированого болгарського перцю рисом і фаршем

  • Час: 3 години
  • Порції: 8


Фарширований перець / Фото ukrainian people

Приготування:

  1. Ретельно помийте та почистіть всі овочі.
  1. Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на грубій тертці. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній нарізані овочі.



Приготування страви / Фото Фотоменю

  1. Рис відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Злийте зайву воду та змішайте його з обсмаженими овочами.
  1. Видаліть з перцю серединки – не пошкодьте шкірочку.


Приготування страви / Фото Фотоменю

  1. Змішайте свинячий та яловичий фарш, посоліть та поперчіть на ваш смак.
  1. Змішайте фарш з рисом та овочами. Ретельно вимішайте масу, спробуйте на сіль та перець.
  1. Начиніть перець м'ясним фаршем з рисом та овочами. Викладіть перці у деко або у спеціальну каструлю.


Приготування страви / Фото Фотоменю

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  1. Для соусу змішайте сметану та томатну пасту. Якщо ви обрали томати у власному соку, перебийте їх без шкірки в пюре та змішайте зі сметаною. Залийте соусом перці та відправте випікати в духовку на 2 години.


Приготування страви / Фото Фотоменю

  1. Готові перцю подавайте до столу з соусом. Смачного!