Для того, щоб досконало використовувати будь-який інструмент, потрібно добре ознайомитися з його функціями та призначенням. Кожен з нас не раз використовував алюмінієву фольгу, але не факт, що ми робили це правильно!

Актуально Як накрити новорічний стіл, якщо немає світла: ідеї святкових страв від LaStrava

Різне призначення сторін фольги

Якщо уважно придивитися до фольги, то можна побачити, що з одного боку вона матова, а з іншого – блискуча. Це зовсім не особливість матеріалу, завдяки цьому кожна зі сторін має своє функціональне призначення.

Секрети, які повинні знати усі / Фото Pexels

Найчастіше ми користуємося фольгою при запіканні страв. Для цього потрібно пам'ятати: блискуча сторона відповідає за підтримку температури їжі, тому при випіканні вона повинна бути з внутрішньої сторони.

Якщо ж ви хочете з допомогою фольги зберігати їжу в холодильнику без вбирання рідини та зайвих запахів, то тоді з внутрішнього боку повинна бути матова сторона.

Буде цікаво Чому яйце погано чиститься: у чому причина та як її уникати

Також фольга незамінна, коли потрібно видалити пригорілості. Просто сформуйте з не кульку та гарно потріть місце, де пригоріла їжа. Трішки зусиль – і ваш посуд знову буде чистим та готовим до використання.