Смачні мітболи, картопляне пюре, печена яловичина, салат з яловичим язиком і закуски з різних куточків світу – це все може стати основою вашого святкування. А для того, щоб кожна із перерахованих страв опинилась на столі, потрібно лише 2 хвилини!

До теми Курячі нагетси – страва не лише для буднів, а й для свята: прості рецепти на Новий рік

Не вірите? Значить, пора вам познайомитись із LaStrava. Це готові страви ресторанного рівня, розроблені іспанським шеф-кухарем Едуардо Сальвадором. Для створення кожної позиції у меню виробник використовує лише якісні інгредієнти, які готуються за інноваційними технологіями.

Широкий асортимент страв та неймовірний смак високої кухні роблять LaStrava вибором №1 для новорічного столу. На які саме позиції варто звернути увагу, аби здивувати гостей – розповідаємо далі.

Вишукані страви від LaStrava для новорічного столу

Пюре картопляне з грибами

Одна із незамінних страв на Новий рік – картопляне пюре. І нарешті у святкову ніч у вас є можливість насолодитися ресторанною версією звичного кожному гарніру.

Картопляне пюре із грибами за 2 хвилини / Фото LaStrava

Щоб забезпечити ніжну текстуру, пюре від LaStrava готується виключно із відбірної картоплі. А вершковий присмак забезпечує молоко та масло. До того ж страву доповнюють соусами, які подають у мішленівських ресторанах:

  • duxelles – це суміш дрібно нарізаних грибів, цибулі, зелених трав та чорного перцю. Інгредієнти обсмажуються на вершковому маслі, після чого впродовж 10 хвилин проходять процес випарювання до пастоподібного соусу.
  • demi-glace – це насичений французький соус, що повільно готується з яловичих кісток, овочів та спецій. Щоб досягнути насиченого смаку, продукти обсмажуються. Потім заливаються водою та варяться на мінімальному вогні від 24 – 36 годин.

Розповідати про них можна так же довго, як і готувати ці доповнення. Однак тут діє правило: краще один раз спробувати, ніж сто разів почути. Тому сміливо додавайте картопляне пюре з грибами від LaStrava у святкову корзину.

Мітболи у томатному або вершковому соусі

Підсилити wow-ефект від картоплі допоможуть мітболи від LaStrava. Максимальна ніжність страви досягається завдяки складу: тут міститься 100% курячого філе, зокрема зі стегна. Особливо смачними та й на додачу корисними мітболи робить й той факт, що вони готуються на пару під високим тиском.

Мітболи у томатному соусі / Фото LaStrava

Не менш важливим компонентом є соуси. У LaStrava мітболи на вибір – у класичному томатному соусі або ж у вершковому. Перший, до складу якого входять помідори, карамелізована цибуля та овочі, додає страві характерної кислинки та пікантності. Водночас другий соус, приготований на основі бульйону та вершків, робить смак курячих мітболів витонченішим. А який із двох варіантів страви доповнить ваш новорічний стіл – це вже вибір за вами!

Печена яловичина

Ще один варіант, яким можна доповнити картопляне пюре, – яловичі щічки від LaStrava в соусі demi-glace.

Як і в найкращих ресторанах світу, високоякісна яловичина подається до столу після 32 годин приготування за низьких температур. Для цього кухарі дотримуються технології sous-vide, при якій їжа готується у вакуумі довше, ніж зазвичай. Така увага до деталей забезпечує яловичині ніжну текстуру та зберігає поживні властивості.

Подача печеної яловичини / Фото LaStrava

Страва заправляється соусом demi-glace, що теж може похизуватися нетиповою технологією приготування, яку важко відтворити вдома. В його основі – яловичі кістки та овочі. Щоб видобути з цих інгредієнтів максимум смаку, вони обсмажуються при низьких температурах цілих 36 годин. На фініші соус заправляється невеликою кількістю чилі, що підкреслює пікантність яловичини.

Читайте також Рецепт від Миколайчика: святкові яловичі бургери з сиром

Салат з яловичим язиком

Чи можете ви уявити Новий рік без олів'є? Навряд чи. Однак прийшов час попрощатися із застарілою версією цієї страви. Натомість пропонуємо спробувати салат із яловичим язиком, приготованим за технологією sous-vide ("під вакуумом") протягом 7 годин.

Середземноморський салат із яловичим язиком / Фото LaStrava

Цей салат точно стане зіркою вашого столу. А відчуття знайомого усім олів'є забезпечать курячі яйця, мариновані огірки, зелений горох, ніжний майонез та пікантна гірчиця, які входять до складу страви.

Закуски: хумус та гуакамоле

Якщо ж у ваших планах на Новий рік є смачні закуски, LaStrava допоможе із вибором страв, які не потрібно розігрівати. Серед них – хумус та гуакамоле.

Хумус – це традиційна страва Близького Сходу, в якій нут змішується із кунжутною пастою тахіні, лимонним соком і часником. У LaStrava ретельно перебивають усі інгредієнти, щоб добитися ідеальної кремової консистенції. Тому закуску легко мастити на піту, а також використовувати, як соус для овочів та снеків.


Як подати хумус / Фото LaStrava

Другий варіант для фуршету – страви із гуакамоле. Для приготування гуакамоле у LaStrava змішують дві текстури авокадо, аби розкрити його справжній смак. Також у страву входить болгарський перець, сік лайму та трішки чилі. Таке гуакамоле стане ідеальним доповненням до начосу.

Гості запам'ятають вашу вечірку оригінальністю, а ви – простотою організації святкового столу.

Як розігріти страви від LaStrava, якщо немає світла

На розігрів страв від LaStrava потрібно лише 2 хвилини! Для цього варто скористатися мікрохвильовою піччю, однак, якщо світла тимчасово немає, цілком згодиться звичайна каструля з водою. Для цього потрібно лише:

  • закип'ятити воду;
  • вимкнути газ;
  • зняти з упаковки картонний бандаж;
  • покласти лоток із захисною плівкою в окріп на 10 хвилин.

Якщо у запасі є дещо більше часу, розігріти страви можна у газовій духовій шафі. Алгоритм максимально простий:

  • розігрійте духовку до 90 градусів за Цельсієм;
  • зніміть з упаковки картонний бандаж;
  • покладіть обраний продукт з плівкою на деко для випікання;
  • розігрівайте впродовж 20 хвилин.

Кілька простих кроків і страву ресторанного рівня можна подавати на святковий стіл!

Як правильно розігріти страви від LaStrava: дивіться відео

Де придбати страви LaStrava до Нового року

Аби створити новорічну атмосферу за лічені хвилини та накрити вишуканий стіл з ефектними стравами, придбайте обрану продукцію LaStrava заздалегідь та розігрійте перед приходом гостей. Продукція цього бренду представлена у мережі фірмових магазинів "М'ясомаркет" та в онлайн-супермакеті Glovo.

Також ви можете замовити вже гарячу страву з ресторану LaStrava у застосунках Glovo та BoltFood.

Щоб слідкувати за новинками та акціями бренду, підписуйтеся на сторінки LaStrava у фейсбуці та інстаграмі. Тут ви дізнаєтеся більше про секрети сервірування страв від самого шеф-кухаря Едуардо Сальвадора.