Спробуйте – і готуватимете їх постійно: рецепт розкішних французьких млинців від шефа

12 березня 2024, 15:48
Читать новость на русском

Джерело:

pava_vb

Млинці давно стали улюбленою стравою для більшості українців. Проте радимо приготувати їх за французьким рецептом – ви закохаєтесь.

Переможець шоу "МастерШеф-7" Вадим Бжезинський поділився своїм простим рецептом. Вам точно під силу приготувати цей французький десерт.

Варто спробувати "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

Рецепт французьких млинців

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти для млинців
– 1 літр молока;
– 4 яйця;
– 500 грамів борошна;
– 2 столові ложки олії;
– 1,5 столової ложки цукру;
– 0,5 чайної ложки солі.

Для соусу:
– 1 апельсин;
– 3 столові ложки коньяку чи бренді;
– 2 столові ложки цукру;
– морозиво до смаку.

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром та сіллю. Влийте тепле молоко та ще раз збийте до однорідної маси.
  2. Маленькими порціями додайте борошно, постійно помішуючи. Потім влийте олію і знову ретельно розмішайте.
  3. Печіть млинці на розігрітій пательні 1 – 2 хвилини з обох боків. Готові млинці одразу складайте у трикутники.
  4. Для соусу на пательню всипте цукор. Як тільки він почне злегка карамелізуватися, додайте сік апельсину та цедру.
  5. Викладіть млинці у соус, влийте коньяк, підпаліть і фламбуйте, щоб випарувався алкоголь. Подавайте готові французькі млинці з ванільним морозивом.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати тертий пиріг з варенням, як у дитинстві.