Галета з яблуками: домашні рецепти на будь-який смак
Який десерт подати до святкового столу? Ми вирішили допомогти вам з цим питанням. До вашої уваги – рецепт вишуканого пирога з яблуками.
Галета з яблуками – надзвичайно ароматна та смачна випічка, яка готується з простих та доступних інгредієнтів. SmachnoNews підготував добірку рецептів до новорічного меню.
Читайте також Смачний різдвяний рецепт шоколадного рулету від Лізи Глінської
Галета з яблуками
Інгредієнти:
– 200 г пшеничного борошна;
– 500 г яблук;
– 1 ч. л розпушувача (або соди);
– 80 г рослинної олії;
– 80 г води;
– 1 ч. л кориці;
– 1 ч. л крохмалю;
– 2 ст. л цукру;
– 2-3 ст. л цукрової пудри.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно. У мисці змішайте борошно, сіль, та розпушувач. Додайте окріп, рафіновану рослинну олію та ретельно змішайте до однорідної маси, вимішуйте тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин у холодильник.
- Для приготування начинки ретельно помийте яблука, почистіть від шкірки, кісточок, наріжте скибочками. У мисці викладіть яблука, додайте крохмаль, корицю, ретельно змішайте.
- Дістаньте охолоджене тісто, розкачайте млинець товщиною 0,5 см. У центр тіста викладіть начинку, залишаючи 5-7 см біля краю. Краї тіста загорніть всередину.
- Розігрійте духовку до 190 градусів. Деко вистеліть пергаментом для випікання, викладіть тісто та відправте у духовку на 40 хвилин.
- Теплу галету з яблуками посипте цукровою пудрою.
Галета з яблуками
Французька галета з яблуками та горіхами
Інгредієнти для тіста:
– 250 г цільнозернового борошна;
– 2 яйця;
– сіль.
Інгредієнти для начинки:
– 100-150 г домашнього сиру 9%;
– 300 г яблук;
– 3 ст.л подрібнених горіхів (за смаком);
– 1 ст.л меду;
– 1 ч.л кориці.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно. У мисці змішайте борошно, сіль, яйця, ретельно змішайте до однорідної маси, вимішуйте тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин у холодильник.
- Для приготування начинки ретельно помийте яблука, почистіть від шкірки, кісточок, наріжте скибочками. У мисці викладіть яблука, додайте мед, корицю, ретельно змішайте.
- На тертці натріть домашній сир.
- Дістаньте охолоджене тісто, розкачайте млинець товщиною 0,5 см. У центр тіста викладіть сир, зверху яблука, подрібнені горіхи, залишаючи 10 см біля краю. Краї тіста загорніть всередину.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вистеліть пергаментом для випікання, викладіть тісто та відправте у духовку на 30 хвилин.
- Теплу галету з яблуками посипте цукровою пудрою. Смачного!
Галета з яблуками та горіхами