Єлизавета Глінська поділилась своїм рецептом шоколадного рулету на своїй сторінці в інстаграм, який ви з легкістю можете приготувати вдома.
Читайте також Рецепт новорічних безе з кремом від Лізи Глінської
Як приготувати шоколадний рулет на Різдво
- Ретельно збийте жовтки і яйця з цукром до появи стійкого малюнка (приблизно 7-8 хвилин).
 - Збийте білок до м'яких піків, поступово додавайте цукор. Збийте масу до стійких піків.
 - Змішати обидві яєчні маси у глибокій мисці.
 - Використовуючи сито, ввести та делікатно вмішати борошно з какао-порошком.
 - Викладіть бісквіт на пергамент для випікання, розрівняйте спатулою.
 - Поставте бісквіт випікатись в розігріту до 200 градусів духовку на 7 - 8 хвилин. Зніміть бісквіт і деко для випічки, охолодіть.
 
- Для приготування сиропу потрібно з'єднати всі інгредієнти в сотейнику та довести до кипіння й охолодити.
 
- З'єднати в чаші комбайна білок, цукор і цукрову пудру. Перемішати вінчиком для збивання дооднорідної маси.
 - Поставити чашу на парову баню і прогрівати масу, весь час помішуючи, поки цукор не розчиниться – процес займає близько 10 хвилин. Важливо: маса не повинна розігрітися вище 60 градусів, інакше білок згорнеться.
 - Тепер маси необхідно збити до стійкої структури й повного охолодження.
 - Збити окремо розм'якшене вершкове масло, з'єднати обидві маси і наш крем готовий.
 
Як зібрати рулет
- Просочити бісквіт сиропом.
 - Помістити шоколадну пасту в кондитерський мішок, викласти її тонкими смужками на бісквіт.
 - Помістити крем в кондитерський мішок. Відсадити крем смужками на бісквіт. Розрівняти його спатулою.
 - Згорнути рулет.
 - Поставити його в холодильник на кілька годин.
 - Підрівняти край рулету ножем.
 - Задекорувати рулет шоколадною пастою. Смачного.
 


