Гарбузові мушлі з крем-сиром та курячим фаршем: вишуканий рецепт до свята
18 жовтня 2021,
11:24
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Fat KillersХочете здивувати близьких чи друзів особливою стравою до святкового столу – ви її знайшли. Макарони мушлі нафаршировані ніжною начинкою з гарбуза, крем-сиру та курячого фаршу стануть не тільки смачним частуванням, а й корисним. Адже страву можна віднести до низькокалорійної.
Обов'язково приготуйте мушлі з гарбузовою начинкою, адже це нереально смачно! Поспішайте, доки ще можна придбати осінні продукти за помірними цінами.
Читайте також Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
Гарбузові мушлі з крем-сиром та курячим фаршем
- Час: 50 хвилин
- Порції: 6
Мушлі з гарбузом та курячим фаршем / Фото Fat Killers
– 350 г пюре печеного гарбуза;
– 400 г курячого фаршу;
– 250 г крем-сиру;
– макарони мушлі (35 штук);
– 1 ріпчаста цибуля;
– 6 зубчиків часнику;
– 70 г тертого твердого сиру;
– 500 мл молока;
– 3 ст. л. оливкової олії;
– 1 ст. л. рисового борошна;
– мелений мускатний горіх;
– прованські трави;
– ½ ч. л. сухого часнику;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– пластівці гострого червоного перцю;
– свіжі листочки базиліку.
Приготування:
- Для приготування гарбузово-сирної начинки обсмажте курячий фарш на розігрітій сковорідці з оливковою олією.
- Печений гарбуз змішайте з курячим фаршем та крем-сиром і перебийте блендером. Додайте дрібку мускатного горіха, сухого часнику, прованських трав та присмачте сіллю та перцем. Перемішайте масу.
- Макарони відваріть у підсоленій воді до стану al dente (трішки сирі).
- Промийте їх холодною водою та відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої води.
- Змастіть макарони олією, щоб вони не злиплися.
- Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на оливковій олії протягом 1 – 2 хвилин.
- Всипте рисове борошно та перемішайте.
- Влийте молоко до засмажки та доведіть до кипіння. Консистенція соусу має бути, як не сильно густа сметана.
- Отриманий соус збийте блендером для однорідної консистенції. Додайте тертий сир, сіль та перець.
- Нафаршируйте мушлі гарбузовою начинкою.
- На дно жаротривкої форми вилийте трішки соусу, викладіть нафаршировані мушлі та знову полийте соусом.
- Посипте пластівцями гострого перцю чилі та базиліком.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 20 – 25 хвилин.
- Страва готова. Смачного!