Саме сезонні фрукти та овочі містять в собі найбільшу кількість поживних речовин. Тому не відмовляйте собі у задоволенні поласувати корисною, смачною, а головне простою стравою – гарбузовим крем-супом з базиліком від Євгена Клопотенка.

Буде цікаво Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Рецепт гарбузового крем-супу з базиліком

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Почистьте 2 картоплини та морквину. Після цього картоплю варто нарізати великими кубиками, а моркву – півкружальцями. Шматочки моркви повинні бути меншими за картоплю, адже вона довше готується.
  2. Гарбуз необхідно очистити від шкірки та насіння, після чого нарізати такими ж кубиками, як і картоплю.
  3. У каструлю викладіть картоплю, гарбуз та моркву та залийте їх 400 мілілітрами молока. Овочі повинні бути повністю ним покриті. Туди ж покладіть сіль до смаку.
  4. Доведіть овочі до кипіння на великому вогні. Потім зменште його та готуйте ще приблизно 25 хвилин. У результаті все має стати м'яким.
  5. Коли овочі будуть готові, перебийте їх занурювальним блендером до однорідної консистенції. Густоту крем-супу регулюйте молоком – щоб зробити суміш рідшою, просто додавайте його потроху. Однак обов'язково після цього суп потрібно ще раз прокип'ятити.
  6. Готовий суп розлийте по тарілках та додайте у кожну кілька листочків свіжого базиліку і насіння гарбуза. За бажанням його можна ще трошки посолити та поперчити.

Смачного!