Нереально смачний суп за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського підійде як для звичайного обіднього столу, так і для святкового застілля.

Читайте також Як приготувати сирний суп із куркою: домашній рецепт

Шеф-кухар зізнався, що на приготування цього крем-супу його наштовхнули поради його знайомого.

Гарбузовий суп дуже часто виходить занадто солодким, і дуже давно, мій знайомий вегетаріанець, підказав мені змішати гарбуз і томати. А потім ще й приправити суп знаменитою та нами гаряче коханою спецією - карі. Результат вийшов приголомшливий, – прокоментував Володимир Ярославський.

  1. Ретельно почистіть гарбуз від шкірки, наріжте на шматки. Скропіть гарбуз оливковою олією та запечіть до готовності у духовці. Можна також посипати його сіллю. Запікаємо під фольгою в духовці 25 – 30 хвилин
  2. Бланшуйте томати в окропі 25 секунд, одразу перекладіть в холодну воду і зніміть шкірку.
  3. Наріжте цибулю, обсмажте її до легкого золотистого кольору на середньому вогні, додайте вже нарізані томати й тушіть ще хвилин 10 – 15.
  4. Змішайте в каструлі готовий гарбуз, томати з цибулею та перебийте в однорідну масу блендером. За бажанням можна додати овочевого бульйону або води.
  5. Доведіть суп до смаку спеціями, додайте Каррі за бажанням.
  6. Подавайте суп до столу гарячим, полийте гарбузовою олією і посипте трохи підсушеними гарбузовим насінням. Смачного!