Тирамісу з гарбуза від шеф-кухаря Володимира Ярославського

3 листопада 2021, 14:36
Читать новость на русском

Із гарбуза можна приготувати не лише крем-суп чи кашу, а ще й вишуканий десерт. Приміром, торт. Рецептом гарбузового тирамісу поділився один із найкращих шеф-кухарів України Володимир Ярославський.

Гарбузове тирамісу: рецепт

  • Час: 5 – 6 годин
  • Порції: 5 – 6

Читайте також Bocuse d'Or Ukraine: як під Києвом випробовували найкращих кухарів України

Інгредієнти:
 – 105 – 110 г сирого яєчного білка;
 – 80 г цукрової пудри;
 – дрібка солі;
 – 50 г сирого яєчного жовтка (3 шт.);
 – 25 г цукрової пудри (у тісто);
 – 75 г борошна;
 – 5 г цукрової пудри для декору.

Приготування:

  1. Збийте на м'яку піну білок із цукровою пудрою та сіллю.


Приготування тирамісу / Фото Володимира Ярославського

  1. В іншій посудині збийте на стійку піну жовток із цукровою пудрою.
  2. Змішайте обидві яєчні маси.
  3. Просійте крізь дрібне сито борошно й потроху додайте його до яєчної маси, вимішуючи тісто лопаткою.


Приготування тирамісу / Фото Володимира Ярославського

  1. Викладіть ложкою на деко, укрите харчовим пергаментом, невеличкі (менші за діаметр склянки) "оладки".
  1. Посипте сирі "оладки" цукровою пудрою й відправте їх до духовки, розігрітої до 190 градусів, випікатися протягом 9 хвилин.


Приготування тирамісу / Фото Володимира Ярославського

Готуємо крем для тирамісу

Інгредієнти:
 – 250 г сиру маскарпоне;
 – 200 г цукрової пудри;
 – 200 г гарбузового пюре;
 – 120 г вершків жирністю 30%;
 – мелена кориця.

Приготування:

  1. Маскарпоне кімнатної температури змішайте з цукровою пудрою та гарбузовим пюре.
  1. Посипте меленою корицею.


Приготування тирамісу / Фото Володимира Ярославського

  1. Окремо збийте до стійких піків вершки й додайте до решти маси. 
  1. Перемішайте сирну масу. Крем готовий.

Готуємо шоколадний соус

Інгредієнти:
 – 50 г кави еспресо;
 – 50 г води;
 – 75 г чорного шоколаду;
 – 20 г лікеру амарето.

Приготування:

  1. Змішайте воду та готову каву.
  1. Додайте шматочки чорного шоколаду й доведіть суміш, постійно помішуючи, до кіпіння. Проваріть її кілька хвилин, доки не загустіє. Не забувайте помішувати віничком.
  1. Охолодіть суміш і додайте в неї лікер. Крем готовий.

Збираємо гарбузове тирамісу

  1. Просочіть бісквітне печиво в шоколадному кремі, викладіть його на дно креманки або презентаційної склянки.
  1. Зверху викладіть гарбузовий крем. 
  1. Знову печиво, шоколадний та гарбузовий крем.


Приготування тирамісу / Фото Володимира Ярославського

  1. Останнім шаром має бути гарбузовий крем.
  1. Відправте десерт до холодильника на 3 – 4 години.
  1. Готовий тирамісу подавайте до столу охолодженим.

Смачного!