Рецепти гарячих страв на будь-який смак на Новий Рік 2021
30 грудня 2020,
20:17
Читать новость на русском
Чудові рецепти гарячих страв на будь-який смак – у добірці Smachno News.
Свята наближаються, тому питання, що приготувати, стає дедалі актуальнішим. Ми вирішили допомогти вам з новорічно–різдвяним меню. До вашої уваги прості рецепти гарячих страв: гратен з баклажанів, картопляна запіканка, м'ясо по–французьки, які неодмінно сподобаються усім гостям.
Читайте також Запечена телятина з овочами від Лізи Глінської
Гратен з баклажанів
Гратен з баклажанів
Інгредієнти:– 600 г баклажанів;
– 500 г помідорів;
– 250 г цибулі;
– 1 часник;
– 150 г сиру (пармезан);
– петрушка;
– оливкова олія для смаження;
– сіль, перець.
- Ретельно помийте баклажани, наріжте кружальцями, додайте сіль, залиште на 10 хвилин.
- Почистіть цибулю, наріжте напівкільцями. Почистіть часник подрібнить ножем.
- Помийте помідори, опустіть в окроп, почистіть від шкірки, наріжте кубиками.
- На пательні обсмажте цибулю, часник до золотої скоринки, додайте помідори, сіль, перець, тушкуйте 15 хвилин.
- Баклажани обсмажте на пательні на оливковій олії до рум’яної скоринки.
- Сир натріть на грубій терці.
- Розігрійте духовку при температурі до 200 градусів. Форму для запікання змастіть оливковою олією, викладіть шарами помідори, баклажани, зверху викладіть сир, запікайте 25 хвилин до готовності.
Картопляна запіканка
Картопляна запіканка
Інгредієнти:– 250 г курячого філе;
– 200 г картоплі,
– 300 г помідорів;
– 100 г цибулі;
– сіль, перець.Інгредієнти для тіста:
– 150 г вершкового масла 82%;
– 200 г борошна;
– 2 яйця;
– сіль.
- Для приготування тіста просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У мисці змішайте борошно з яйцями, додайте масло, сіль, вимішуйте тісто, залиште на 15 хвилин.
- Помийте картоплю, відваріть в окропі, наріжте кубиками. Почистіть цибулю, обсмажте на пательні до золотистої скоринки. Помідори помийте, почистіть від шкірки, наріжте навпіл.
- Куряче філе помийте, відваріть в окропі, наріжте скибочками.
- Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів. У форму для запікання викладіть тісто, шарами викладіть начинку – картоплю, цибулю, скибочки курятини, помідори, відправте запікатись на 25 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку.
М'ясо по–французьки
М'ясо по–французьки
Інгредієнти:– 200 г курячого філе;
– 150 г сир;
– ананас консервований;
– 100 г цибулі;
– сіль, перець.
- Куряче філе помийте, наріжте шматочками, відбийте з обох сторін кухонним молотком, додайте солі, перцю.
- Почистіть цибулю, наріжте кружальцями.
- Сир натріть на грубій тертці.
- Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. На деко викладіть куряче філе, зверху викладіть цибулю, сир, ананаси, відправте запікатись на 30 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку. Смачного!