Володимир Ярославський пропонує спробувати класичний іспанський крем-суп з томатами та з сезонною полуницею. У світі кулінарії цінують такі поєднання, й вони дійсно вибухають різномаїттям смаків у роті.

Читайте також Здоровий сніданок від шефа: готуємо яєчний скрембл з овочами та хлібом

Серед одних з найбільш популярних поєднань – томати та полуниця. Тому не слід боятися – експериментуємо разом з шеф-кухарем.

Рецепт гаспачо з полуницею

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі. Очистіть їх від шкірки та плодоніжок. На томатах зробіть хрестоподібний надріз гострим ножем, бланшуйте їх (вкиньте в окріп на 30 секунд, далі у холодну воду) та зніміть шкірку. Почистьте полуницю, промийте її під проточною водою.
  1. Перекладіть все в блендер. До очищених овочів та полуниці додаємо часник, сіль, оливкову олію, м'якуш хліба. Дуже добре збиваємо все блендером. До речі, можна використати запечений часник або ж конфі — томлений в рослинній олії протягом 1,5 години за температури 90 – 95 градусів. Тоді він втрачає гостроту та не впливає на підшлункову.

До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки та винний або ж яблучний оцет (приблизно 12 грамів на цю порцію),
– розповів Ярославський.


  1. Всі інгредієнти супу мають бути холодними. До того ж готовий гаспачо потрібно поставити у холодне місце та подавати також холодним. Якщо ви любите густий суп – не використовуйте лід.

При подачі шеф-кухар радить полити страву оливковою олією та додати твердий і хрусткий гарнір. Сюди добре підійде свіжий огірок та полуниця, нарізані кубиками та збризнуті олією. Можна додати трохи кокосового цукру, щоб підсилити контраст між солодким та соленим.

Полуничний гаспачо прикрасьте свіжим базиліком, улюбленим мікрогріном або просто смакуйте зі свіженьким хрумким хлібом. Смачного!