Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський поділився рецептом справжнього делікатесу з українською душею – генеральським салом.

Читайте також Маринована курятина – ідеальна страва для відпочинку на природі: як її приготувати по-новому

За цим рецептом можна готувати і грудинку, і щоковину, але потрібна температура менш як 175 градусів, а часу понад 1,5 години.

Рецепт генеральського сала

  • Час: 80 хвилин (без маринування)
  • Порції: 2

Приготування:

  • Зазвичай сало продають вже підсолене, тому радимо вимочити його у воді з сіллю (25 грамів солі на 1 літр води) 4 – 6 годин.
  • Дістаємо сало з води та обсушуємо його рушником.
  • Натираємо сало міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником. Сюди ж мелену паприку та соєвий соус.
  • Сало складаємо навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладаємо лавровий лист та даємо йому промаринуватись 4 – 6 годин.
  • Загортаємо таке сало у фольгу і відправляю в духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хвилин.
  • Через 40 хвилин розгортаємо фольгу та дивимося чи підрум’янилася шкірка. Якщо вона ще не достатньо запечена, залишаю сало рум’янитися ще на 10 – 12 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Дістаємо та можна їсти ще гарячим з чорним хлібом та хріном.

Смачного!