Аби й ви могли поласувати цим смачним гарячим напоєм, 24 канал підготував класичний рецепт глінтвейну на червоному вині.

Читайте також Осіння страва за 45 хвилин: готуємо курячі гомілки з гарбузом та фетою

Глінтвейн – алкогольний напій на основі вина, який сягає корінням Стародавнього Риму. Для надання вину благородного смаку і збільшення терміну зберігання римляни стали додавати в нього різні прянощі: корицю, чебрець, лавровий лист та коріандр. У ті часи прянощі коштували неймовірних грошей, тож глінтвейн вважався напоєм багатіїв.

У кухарських книгах 16 століття також зустрічаються згадки глінтвейну на основі червоного вина — бордо та кларету. У цих книгах у напій додавали мед, кардамон та корицю, а також галангал.

Згодом жителі північної Європи вдосконалили рецепт гарячого вина, викристалізували його основу і напій придбав саме ті рамки, в яких зараз і готують глінтвейн у всьому світі.

Рецепт класичного глінтвейну

Приготування:

  • В каструлі з'єднуємо мед, цукор, сік половини лимона, сік апельсини, їхню цедру, нарізане яблуко, спеції та підігріваємо і кип'ятимо 2 хвилини.
  • ️Доливаємо в каструлю вина і підігріваємо до 80 градусів. Не кип'ятимо, щоб не вивітрювався алкоголь.
  • ️В чашки кладемо скибку апельсина, корицю, наливаємо глінтвейн.

Смачного!