Запечені голубці з м'ясом і рисом за маминим рецептом

13 грудня 2022, 08:52
Читать новость на русском

Ніщо не може зрівнятися з домашніми голубцями, які приготовані за маминим рецептом.

Запечені голубці в духовці – це завжди смачна і особлива домашня страва, яка пахне домом та святом. Якщо ви зазвичай готували їх на плиті, спробуйте цей рецепт в духовці.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Голубці з рисом, м'ясом та морквою – смачне поєднання простих та доступних інгредієнтів. Якщо ви не вживаєте м'яса, сміло можете замінити його на рибу, або додати ще більше овочів.

Рецепт домашніх голубців в духовці

  • Час: 2 години
Інгредієнти:
 – білоголова капуста;
 – рис;
 – морква;
 – ріпчаста цибуля;
 – м'ясо або фарш;
 – томатна паста;
 – зелень.

Приготування:

  • Рис відварюємо у киплячій підсоленій воді до напівготовності. Попередньо ретельно його промиваємо, або вода була прозорою.
  • На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо ріпчасту цибулю нарізану кубиком. Додаємо натерту моркву та томатну пасту. Присмачуємо все сіллю та чорним меленим перцем. 
  • До рису додаємо засмажку, спеції, фарш та подрібнену зелень.
  • Капусту відварюємо у киплячій воді, знімаємо листочки. Перші листочки знімаємо і викладаємо на дно каструлі. З наступних зрізаємо тверду частинку ребра і розділяємо на половину. В кожен завертаємо начинку.
  • Щільно викладаємо в каструлі. Також можна використати жаротривку форму.
  • Томатну пасту змішуємо з вершками, розбавляємо водою і заливаємо голубці.
  • Запікаємо їх розігрітій духовці при 180 градусах півтори години.

Смачного!