Куриний чупа-чупс, або як його ще називають lolipop – це ситна та соковита страва з курячих гомілок, які потрібно дбайливо очистити та замаринувати у спеціальному соусі.
Читайте також Що додати до салату, щоб було корисно і смачно: варіанти заправок
Український шеф-кухар та фіналіст кулінарного проєкту "Мастер Шеф. Професіонали" Микола Люлько, поділився з читачами рецептом курячого чупа-чупсу, який він готує для родини. Ви можете запекти їх на мангалі, домашньому барбекю чи духовці. Щоправда, найсмачніше буде на грилі, з ароматом.
Рецепт курячих чупа-чупсів
- Час: 60 хвилин
- Порції: 3 – 4
Приготування:
- Ретельно помийте курячі гомілки проточною водою. Обережно просушіть їх на шарі паперового рушника. Гострим ножем зробіть надрізи навколо основи кістки та зачистіть її. Вправно, ножем відділіть по кістці гомілку.
- Розігрійте гриль заздалегідь. Виставте температуру 120 градусів, далі шеф-кухар буде її підіймати, щоб отримати відмінну скоринку м'яса.
- Замаринуйте гомілки у спеціях та соусі, добре розімніть руками та викладіть на гриль. Температура повинна бути 120 градусів, на 20 – 30 хвилин.
- Змастіть курятину олією та знову викладіть на гриль.
- Підніміть температуру гриля до 180 градусів та добряче засмажте гомілки.
- Змастіть курку соусом териякі та знову відправте на гриль. Через 5 хвилин повторіть процес з соусом ще раз.
- Подавайте курячі чупа-чупси до картоплі, овочів гриль чи зі свіжою зеленню.
Смачного!
Якщо у вас не має домашнього гриля, або спеціального барбекю, приготуйте курячі гомілки чупа-чупс на мангалі або на решітці. Рецепт залишається таким самим, смак страви теж не буде надто відрізнятися від оригіналу.