Куриний чупа-чупс, або як його ще називають lolipop – це ситна та соковита страва з курячих гомілок, які потрібно дбайливо очистити та замаринувати у спеціальному соусі.

Читайте також Що додати до салату, щоб було корисно і смачно: варіанти заправок

Український шеф-кухар та фіналіст кулінарного проєкту "Мастер Шеф. Професіонали" Микола Люлько, поділився з читачами рецептом курячого чупа-чупсу, який він готує для родини. Ви можете запекти їх на мангалі, домашньому барбекю чи духовці. Щоправда, найсмачніше буде на грилі, з ароматом.

Рецепт курячих чупа-чупсів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 3 – 4

Приготування:

  1. Ретельно помийте курячі гомілки проточною водою. Обережно просушіть їх на шарі паперового рушника. Гострим ножем зробіть надрізи навколо основи кістки та зачистіть її. Вправно, ножем відділіть по кістці гомілку.
  1. Розігрійте гриль заздалегідь. Виставте температуру 120 градусів, далі шеф-кухар буде її підіймати, щоб отримати відмінну скоринку м'яса.
  1. Замаринуйте гомілки у спеціях та соусі, добре розімніть руками та викладіть на гриль. Температура повинна бути 120 градусів, на 20 – 30 хвилин.
  1. Змастіть курятину олією та знову викладіть на гриль.
  1. Підніміть температуру гриля до 180 градусів та добряче засмажте гомілки.
  1. Змастіть курку соусом териякі та знову відправте на гриль. Через 5 хвилин повторіть процес з соусом ще раз.
  1. Подавайте курячі чупа-чупси до картоплі, овочів гриль чи зі свіжою зеленню.

Смачного!

Якщо у вас не має домашнього гриля, або спеціального барбекю, приготуйте курячі гомілки чупа-чупс на мангалі або на решітці. Рецепт залишається таким самим, смак страви теж не буде надто відрізнятися від оригіналу.