Щоб смакувати корисними і поживними салатами потрібно правильно їх заправляти соусами чи додавати виключно "здорові" інгредієнти. Виникає запитання: "Що ж додати?". Ми залюбки розповімо вам кілька корисних варіантів для приготування домашніх салатів з сезонних овочів та зелені.

Читайте також Чим замінити сіль: поради шеф-кухаря Клопотенка

Окрім очевидної суміші "Додай до салату", ми дізналися про список продуктів, які доповнять, збалансують чи покращать овочі і зелень.

Тахіні паста (паста з кунжуту)

Чудово підходить та доповнює смак печених овочів: баклажан, кабачок, цукіні, солодкий перець, помідори, гарбуз, гриби. Також відмінно поєднується з печеними коренеплодами. Додайте до неї лимонного соку і виходить соус до салату.

В кунжуті, з якого роблять пасту, багато заліза, кальцію, цинку, вітамінів групи В.

Арахісова паста

Арахісова паста чудово підходить не тільки до млинців чи бутербродів, ай як соус до салату. Додайте до неї води, олії, посоліть і змішайте вінчиком. Додавайте до салату, який одразу стане смачнішим.

Паста кеш‘ю

Дуже кремова та ніжна, зі солодкувато-вершковим смаком паста кеш'ю хоч і не дешеве задоволення,але надзвичайно корисне. Додайте до неї сіль, чорний мелений перець та сирну приправу. Вийде сирний соус до салату.


Варіант для приготування соусу / Фото Eat this

Олія: оливкова, гарбузова, лляна

Олія – класична заправка до салатів. Рекомендуємо спробувати олію авокадо, гарбузову олію чи з виноградних кісточок. Додайте до неї трішки меду і лимонного соку – заправка до овочів готова.

Яблучний оцет

Обирайте його із натурального яблучного соку. Він ідеально підкреслить смак інших інгредієнтів та надасть легку кислинку салату.

Хумус

Хумус, як і арахісову пасту можна їсти ложкою, або приготувати з нього заправку до салату. Додайте до нього води та перемішайте, або приготуйте овочеві палички і використовуйте хумус, як намазку.

Сухарики, крекери цільнозернові, хрустики

Вони додадуть салату особливого хрусту та смаку. Достатньо просто викласти їх зверху на салат. Вони додадуть салату ситості.