Горіхи містять велику кількість корисних жирів, вітамінів, білків та мінералів, тому важливі для організму.

Регулярне вживання горіхів зміцнює імунну систему, покращує пам'ять та роботу мозку, позитивно впливають на здоров’я волосся і шкіри.

Для правильного харчування варто включити їх до свого раціону, не тільки як перекус, а й у стравах, випічці та різноманітних соусах.

Волоські горіхи/ Фото pexels.com

– волоські

Горіхи містять безліч вітамінів – А, В6, Е, йод, фосфор, залізо, дубильні речовини, амінокислоти, які сприяють насичення мозку, покращують роботу серцево-судинної системи та пам'ять. Протягом доби можна вживати два-три горіха, але не більше.

– мигдаль

В мигдалі міститься вітамін Е, антиоксиданти, калій, залізо, фосфор, що позитивно вливає на стан шкіри, волосся, роботу нервової, серцево-судинної, шлунково-кишкової систем, нормалізує сон. Мигдаль треба підсушити в духовці. Не можна вживати недозрілі горіхи, бо гіркий мигдаль містить велику кількість ефірних олій і отруйну синильну кислоту.

Мигдаль / Фото pexels.com

– ліщина

Лісовий горіх корисний для організму, завдяки багатому складу мікроелементів та вітамінів групи В, Е. Не можна вживати сирі горіхи. Треба очищені ядра підсушити при температурі 90 градусів у духовці.

– арахіс

Горіхи містять багато антиоксидантів, жирів, вітамін E, B, фосфор, кальцій, селен, що покращує пам'ять, увагу, позитивно впливає на роботу шкіри.

– кеш'ю

Завдяки багатому вмісту заліза покращують здоров'я волосся, шкіри, нігтів. Крім того, вживають горіхи для зміцнення імунітету, зниження холестерину, а також кеш'ю мають антибактеріальні, протизапальні властивості.

Кеш'ю/ Фото pexels.com

Шкода горіхів

Будь-які горіхи варто вживати в помірній кількості. Не варто вживати горіхи солоні, солодкі, в соусі, обсмажені в олії. Не вживати тим, у кого алергія на горіхи та найкраще проконсультуватися з лікарем.