Переможниця 10 сезону "Мастер Шеф" Яна Балог поділилась своїм рецептом приготування смачного десерту – тарта з горіхами та солоною карамеллю на своїй сторінці в інстаграм.

Читайте також Торт Вулкан – рецепт кондитерки Лізи Глінської

Тарт з горіхами та солоною карамеллю – вишуканий порційний десерт, який ви можете приготувати як до святкового столу, так і для буденного столу.

Як приготувати тарт вдома

  1. Для приготування тарта Яна Балог радить взяти цукрову пудру, а не цукор. А от склад тіста можна змінити за бажанням, а саме до пшеничного борошна (60 г) можна додати мигдалевого (50 г).
  2. З'єднайте всі інгредієнти у мисці, ретельно замісіть тісто та відправте в холодильник охолодитися.

Як зварити карамель для десерту

  1. Топимо цукор без помішування у каструлі з товстим дном, паралельно в іншій каструлі гріємо вершки. Не доведіть їх до кипіння. Додайте до вершків цедру, проваріть та процідіть через сито.
  2. Коли цукор розтопився та став янтарного кольору влийте в нього вершки – швидко перемішуйте вінчиком та не бійтеся бурхливої карамелі, але й не обпечіться.
  3. Коли карамель стала однорідною додайте вершкове масло,сіль та горіхи на ваш смак: фундук, волоський горіх, кеш'ю.
  4. Густиму карамелі контролюйте вершками, врахуйте, що в холодильнику вона стане густішою.

Складаємо горіховий тарт

  1. Розкачайте тісто, сформуйте тарт за допомогою формувального кільця або спеціальних форм. Випікайте тарт у розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах.
  2. Начиніть тарт карамеллю з горіхами та відправте охолоджуватися. Смачного!

Відео приготування горіхового тарта від Яни Балог