Горох здавна використовується в українській кухні. Адже він не лише поживний, а й дуже ароматний.

Буде смачно Бюджетно, але дуже смачно: елементарний рецепт соковитих котлет із секретом

Горох з беконом

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4

Дивіться, як приготувати горох з беконом: відео

Приготування:

  1. Кашу промийте і залийте гарячою водою. Залиште мінімум на одну годину, а краще на ніч.
  2. Злийте воду і залийте чисту в пропорції 1 до 3. Варіть приблизно 1 годину.
  3. Цибулю подрібніть і обсмажте до золотистості. Моркву натріть та додайте до цибулі.
  4. Коли вода ледь покриватиме горох, додайте засмажку та варіть до загустіння.
  5. В кінці приготування додайте до каші сіль, перець, масло і подрібнений часник. Товкачкою або блендером подрібніть кашу до пюреподібного стану.
  6. Сало чи бекон обсмажте на сухій пательні та додайте до каші. Подавайте горох зі шматочком масла і шкварками.